Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε κεντρικό κόμβο για τις κινεζικές εξαγωγές στην Νοτιοανατολική Ευρώπη 

Με πρωτοβουλία του Hellenic Trade Council εγκαινιάστηκε νέος μόνιμος εκθεσιακός χώρος κινεζικών βιομηχανιών στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘΜε επιτυχία εγκαινιάστηκε ο νέος εκθεσιακός χώρος κινεζικών βιομηχανιών από τη Dong Guan (Dong Guan Pavilion) στην Θεσσαλονίκη, εντός του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ-HELEXPO.  Το Pavilion της Dong Guan θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και στοχεύει στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε κεντρικό κόμβο για την προώθηση των εξαγωγών της Dong Guan στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο νέος εκθεσιακός χώρος της Dong Guan στην Θεσσαλονίκη εντάσσεται στις δράσεις αδελφοποίησης των δύο πόλεων, και δημιουργήθηκε από το World Dong Guan Entrepreneurs Federation (WDEF), με την υποστήριξη του Hellenic Trade Council (HETCO), για να φιλοξενήσει περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις και 40 κορυφαίους βιομηχανικούς και τεχνολογικούς ομίλους της Νότιας Κίνας.

Η τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με την παρουσία του Υπουργού Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, του Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Μάνου Κόνσολα, της Αντιπεριφερειάρχη ΜΕ Θεσσαλονίκης, κας Βούλας Πατουλίδου, του Αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Πέτρου Λεκάκη, της Πρέσβειρας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κας Zhang Qiyue, του Προέδρου της ΠΑΕ Άρης, κ. Θόδωρου Καρυπίδη, συνοδεία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη, του Αντιπροέδρου του World Dong Guan Entrepreneurs Federation (WDEF), κ. Liang Yong Xiong, και της Προέδρου του Hellenic Trade Council (HETCO), κας Ειρήνης Καρυπίδη.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε το «άνοιγμα» ανάλογου ελληνικού μόνιμου εκθεσιακού χώρου στην Dong Guan τον προσεχή Οκτώβριο από το Hellenic Trade Council (HETCO) για την προώθηση ελληνικών προϊόντων στην αγορά της Νότιας Κίνας.

ΦΩΤΟ: O Αντιπροέδρος του World Dong Guan Entrepreneurs Federation (WDEF), κ. Liang Yong Xiong, με την Πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κας Zhang Qiyue, την Αντιπεριφερειάρχη ΜΕ Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου, και τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, κ. Θόδωρο Καρυπίδη