Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μήνυμα Δημάρχου Νεμέας, Κώστα Φρούσιου, για τη νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα Δημάρχου Νεμέας, για έναρξη σχολικής χρονιάς

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει. Και μαζί ένα καινούριο ταξίδι στη γνώση  με όνειρα, φιλοδοξίες, στόχους και θέληση για πρόοδο.  Με ανανεωμένες δυνάμεις και καθαρή σκέψη μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στα θρανία για να κάνουν τη σχολική ζωή πηγή αληθινής γνώσης και δημιουργικότητας.



 

Το έργο της εκπαίδευσης είναι πολυδιάστατο και πολύμοχθο. Απαιτεί αγώνα σκληρό και αδιάκοπο, ώστε να αποδώσει καρπούς. Η προσωπική μου εμπειρία μου επιτρέπει να γνωρίζω καλά τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά και την ικανοποίηση που εισπράττει κανείς, όταν με συνεργασία αντεπεξέρχεται στις αντιξοότητες και ξεπερνά τα εμπόδια. Γι’ αυτό το λόγο, αξίζει κάθε δυνατή προσπάθεια και σύμπραξη, προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα ποιοτικό σχολικό περιβάλλον που θα συμβάλλει στην αγωγή και τη μόρφωση.

Τα τελευταία χρόνια είναι γνωστές οι δυσχέρειες που προέκυψαν λόγω του  περιορισμού των κονδυλίων που διατίθενται από το Υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες, ο Δήμος μας μερίμνησε διαθέτοντας πόρους για οτιδήποτε απαιτήθηκε, όπως για την επισκευή  και τη συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων ή για το προσωπικό καθαριότητας, προκειμένου να διασφαλιστούν συνθήκες υγιεινής και αξιοπρεπούς παρουσίας των μαθητών στα σχολικά κτίρια.

Επειδή, όμως, οι ανάγκες της εκπαίδευσης είναι επιτακτικές καθ’ όλη τη διάρκεια τη σχολικής χρονιάς, οφείλουμε να τις αφουγκραζόμαστε και να συμβάλλουμε με κάθε δυνατό μέσο, καθώς είναι κοινός ο στόχος μας  το όφελος των παιδιών μας.

Με αυτές τις σκέψεις και με την ελπίδα ότι η συνεργασία με το Δήμο θα εξακολουθήσει να είναι γόνιμη και εποικοδομητική, θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους τους μαθητές  «καλή πρόοδο» με πίστη, επιμονή και υπομονή για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Επίσης, στο διευθυντικό και διδακτικό προσωπικό ευχόμαστε καλή δύναμη να επιτύχουν στο απαιτητικό αλλά δημιουργικό εκπαιδευτικό τους έργο.

Εμείς, ως Δήμος, για μια ακόμη χρονιά, θα βρισκόμαστε, με όσα μέσα διαθέτουμε, αρωγοί και συνοδοιπόροι δίπλα σας και αισιοδοξούμε ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας η εκπαίδευση και η μόρφωση θα είναι το πιο ισχυρό μέσο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Ο        ΔΗΜΑΡΧΟΣ

      Κωνσταντίνος Θ. Φρούσιος