Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Φωτιά στο Λουτράκι: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα, εκκενώθηκαν μοναστήρια και γηροκομείο

Η φωτιά στο Λουτράκι συνεχίζεται με τους ανέμους να κάνουν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Εκκενώθηκαν δύο μοναστήρια και ένα γηροκομείο την ώρα που οι φλόγες πλησίαζαν απειλητικά. Κάτοικοι της περιοχής ανεβάζουν φωτογραφίες που δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί. Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Αγώνας για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο τις επόμενες ώρες.Η φωτιά στο Λουτράκι συνεχίζει να καίει ό,τι βρίσκει στο πέρασμά της, με την ατμόσφαιρα, όπως μαρτυρούν και οι εικόνες να παραμένει αποπνικτική.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα και άμεσα κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική, με τις δυνάμεις διαρκώς να μεγαλώνουν, κάτι που δείχνει το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση με την φωτιά.

Στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, το ΜΕΤΠΕ, 4 Ε/Π, 2 Α/Φ και 2 PZL.

Η φωτιά εξελίσσεται σε δύσβατο σημείο, ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Στο σημείο έχει μεταβεί και ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου αλλά και αυτό του Προφήτη Ηλία, στο οποίο λειτουργεί και γηροκομείο. Από κάθε Μονή απομακρύνθηκαν 25 άτομα.

Καπνοί και στην Αργολίδα

Η μυρωδιά του καμένου είναι έντονη και στην Αργολίδα ενώ θολή είναι και η ατμόσφαιρα στην Αργολίδα. Η πυροσβεστική καθησυχάζει τους πολίτες επιβεβαιώνοντας πως πρόκειται για την φωτιά στο Λουτράκι και που λόγω του αέρα η κάπνα έχει μεταφερθεί προς την Αργολίδα.

Πηγή: newsit.gr