Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Λάμπεια – Αστράς – Ερύμανθος

Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 διάσχιση από το χωριό Λάμπεια Ηλείας (ή Δίβρη) μέχρι τα Τριπόταμα. Στην πορεία θα επισκεφτούμε μοναστήρια και ξωκλήσια με τρομερή θέα, θα γίνει ανάβαση στην κορυφή του Αστρά (για όσους θέλουν) και στο τέλος παραποτάμια διαδρομή μέχρι το χωριό Τριπόταμα.
 

Πιο αναλυτικά η πεζοπορία θα αρχίσει λίγο έξω από το χωριό Λάμπεια (820 μ) με ανάβαση, ακολουθώντας το Εθνικό μονοπάτι 31 και θα περάσουμε από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής, τον Άγιο Παντελεήμονα, μέχρι και το διάσελο της κύριας κορυφής. Εκεί ομάδα θα ξεκινήσει για την κορυφή του Αστρά (1565 μ), ενώ οι υπόλοιποι θα έχουν μικρή στάση. Στη συνέχεια όλοι μαζί θα κάνουμε κατάβαση για το χωριό Αστρά και ύστερα πεζοπορία δίπλα από τον ποταμό Ερύμανθο για τα Τριπόταμα. Θα ακολουθήσει φαγητό, καφέ ή γλυκό σε ταβέρνα της περιοχής και επιστροφή Κόρινθο.

Ω.Π.: 6 – 7 , Β.Δ.: Α+ και Β για την κορυφή

Αναχώρηση: 7.00 πμ από Περιβολάκια

Κόστος Εξόρμησης: 15 €

Εξοπλισμός: Ορειβατικές μπότες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, μπατόν, σκούφος, κασκόλ, γάντια, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αδιάβροχο παντελόνι, αντηλιακό, καπέλο, αντιιδρωτικό μπλουζάκι, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό.

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στους αρχηγούς:
Ντούδη Αντώνη 6946555117
Κουνελάκη Γιάννη 6984454116
και στο τηλ. του γραφείου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20.00 – 22.00)
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.

Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
Για ακυρώσεις μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.