Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αρκαδία: Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης με 1.415 δενδρύλλια 

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης στοιχείων, είχε εντοπισθεί σε δασική περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς, του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
 

Ειδικότερα, χθες (21.9.2019) το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή, κατά την οποία εντοπίστηκε σε δύο ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούσαν 1.415 δενδρύλλια κάνναβης , ύψους έως 2 μέτρων περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν τρία (3) αυτοσχέδια παραπήγματα, καθώς και καλλιεργητικός εξοπλισμός.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία.