Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βάλε ένα καλάθι για την γυναίκα της Ζωής σου

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών* με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικού Καρκίνου «GO Day» (Oncology Gynaecological day) που ορίστηκε για πρώτη φορά φέτος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η 20η Σεπτεμβρίου, διοργανώνει με την υποστήριξη της ESGO/ENGAGe** Τουρνουά Μπάσκετ την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και ώρα 11:00-14:00 στο κλειστό γήπεδο του ΜΕΤΣ.



 

Όπως δήλωσε η υπεύθυνη Γυναικολογικού Καρκίνου του Συλλόγου ΚΕΦΙ κα Μαρία Παπαγεωργίου: «Σκοπός της Δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για τους γυναικολογικούς καρκίνους (καρκίνος τραχήλου, ωοθηκών, κόλπου, μήτρας, αιδοίου), η ενημέρωση για τα πρώιμα συμπτώματα, τους παράγοντες επικινδυνότητας και το μήνυμα της έγκυρης πρόληψης.

Βάση στατιστικών στοιχείων στις Η.Π.Α. διαγιγνώσκονται ετησίως με γυναικολογικό καρκίνο 98.000 γυναίκες, ενώ στην Ευρώπη ο αριθμός πλησιάζει τις 58.000»….

Το Τουρνουά πραγματοποιείται με τη συμμετοχή ομάδων θεσμικών φορέων όπως της Βουλής των Ελλήνων, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αρχιεπισκοπής, ενώ στην Ομάδα του Κ.Ε.Φ.Ι. οι συμμετέχοντες αθλητές εκπροσωπούν έναν ασθενή, ο οποίος δε μπορεί να αγωνιστεί. Ομάδες Μπάσκετ εναντίον του Καρκίνου! Μέσα από το αγαπημένο μας άθλημα περνάμε το μήνυμα της πρόληψης και της ενεργούς προσφοράς, «γιατί κάθε καλάθι μετράει», «γιατί κάθε γυναίκα μετράει». Βάζουμε λοιπόν καλάθια για τις γυναίκες της ζωής μας!

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν εμβληματικές προσωπικότητες της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης, όπως η κορυφαία μπασκετμπολίστρια όλων των εποχών κα Εβίνα Μάλτση και οι Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες-Χρυσές Ολυμπιονίκες της Εθνικής Ομάδας Κωφών Γυναικών. Παράλληλα, θα διεξαχθούν δρώμενα που θα έχουν ως στόχο να αναδείξουν το μήνυμα της προσπάθειας,

ενώ, στο διαγωνισμό βολών που θα διεξαχθεί στις ανάπαυλες του Τουρνουά, συγκεκριμένος αριθμός ατόμων θα καλείται να κάνει σουτ για τη γυναίκα της ζωής του, με τις εύστοχες βολές να αντιστοιχούν σε προληπτικές εξετάσεις που θα λαμβάνουν χώρα στα τμήματα των συνεργαζόμενων Ιατρικών παρόχων.

Το Τουρνουά αυτό που θα αποτελέσει θεσμό αρχής γενομένης από φέτος, στόχο έχει εκτός από την ενημέρωση να προσκαλέσει τις γυναίκες να δράσουν, να βγουν, να πάρουν «θέση» και να νικήσουν.

Δράση τελείται υπό την Αιγίδα:

Ε.Ο.Π.Ε., Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος

ΕΛΛ.Ο.Κ., Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου

Ε.Ε.Γ.Ο., Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας

W4LIFE HELLAS, Γυναίκες στην Ογκολογία

Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών

Μake Place For One More Woman

Εκστρατεία για το Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής

ενώ στο παρακάτω video η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη, μέσα σε 40” περιγράφει όλα τα δρώμενα που θα λάβουν χώρα στο Τουρνουά της 6ης Οκτωβρίου.

*Σημ.2: Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο.

**Σημ.1: Το ESGO/ENGAGE https://engage.esgo.org/ (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ομάδων Γυναικολογικού Καρκίνου) είναι ένα δίκτυο στην Ευρώπη για όλες τις ομάδες στήριξης που ασχολούνται με  γυναικολογικούς καρκίνους, ειδικά για καρκίνο των ωοθηκών, του ενδομητρίου, του τραχήλου της μήτρας, του αιδοίου  αλλά και των σπάνιων γυναικολογικών καρκίνων.

Το  ENGAGe ιδρύθηκε το 2012 από την ESGO, την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γυναικολογικού Καρκίνου και αυτή την στιγμή αριθμεί περί τις 25 Ευρωπαικές χώρες.