Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κορίνθου για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των προσφύγων

Δυστυχώς πριν στεγνώσει το μελάνι της αρχικής μας αντίδρασης, οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν, οι πρόσφυγες όντως “τσουβαλιάστηκαν” στο στρατόπεδο της Κορίνθου από την Κυβέρνηση και την ένοχη σιωπή της συμπλέουσας Δημοτικής Αρχής, όπως φανερώνει και η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους στο Φλοίσβο.
Αμείλικτα ερωτήματα ζητούν καθαρές, αληθινές και βάσιμες απαντήσεις: 

Από που σιτίζονται οι πρόσφυγες-οι οποίοι παραπονούνται για το φαγητό?
Τι μέτρα έχει η κυβέρνηση για την ιατρική φροντίδα τους? Ειδικά για τις έγκυες και τα βρέφη?
Έχουν θέρμανση στις σκηνές?
Υπάρχει πρόβλεψη για την εκπαίδευση των ανηλίκων?
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένο και οφείλει η Πολιτεία να το σέβεται και να προβαίνει σε ενέργειες για τη προστασία του. Δυστυχώς για τους κυβερνητικούς Βουλευτές του Νομού μας η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έφερε με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο την ελλιπή οργάνωση και προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Καλούμε την Κυβέρνηση της ΝΔ, τους “εξαφανισμένους” κυβερνητικούς Βουλευτές και τον γαλάζιο Δήμαρχο της Πόλης μας να τοποθετηθούν ενώπιον του λαού της Κορίνθου και να δώσουν εξηγήσεις για το θέμα αυτό, καθώς και τους ενεργούς και δημοκρατικούς πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ (ΟΜ) ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ