Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Α΄ ΕΛΜΕ: Άμεση κάλυψη όλων των κενών – Μαζικοί διορισμοί τώρα

Οι αλλαγές στα προγράμματα σπουδών στη Γ΄ τάξη των ΓΕΛ δημιούργησαν  αυξημένες ανάγκες για εκπαιδευτικό προσωπικό. Μετά την ανακοίνωση και  της Β΄ φάσης πρόσληψης  των αναπληρωτών συναδέλφων,  η εικόνα  είναι  απογοητευτική  για τη στελέχωση σε εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων στο Νομό Κορινθίας.



 

Με τις προσλήψεις να καλύπτουν  μόλις το 40% των κενών – από τα 95 κενά στην Γενική Παιδεία καλύφθηκαν τα 42-  κάποια  σχολεία  εξακολουθούν να μην έχουν όλους τους  εκπαιδευτικούς που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία τους.

Παρατηρείται ,παράλληλα , το φαινόμενο σε  σχολεία του νομού μας ,λόγω έλλειψης καθηγητών  και αναγκαστικής τοποθέτησης αναπληρωτών  σε δύο σχολεία,  να συρρικνώνεται η διδασκαλία μαθημάτων  Πανελλαδικώς Εξεταζόμενων σε δύο ημέρες την εβδομάδα(!) προκαλώντας την εύλογη αγανάκτηση καθηγητών και μαθητών. Το μάθημα-τετράωρο  τη μία μέρα και τρίωρο την άλλη- γίνεται κουραστικό και μονότονο  και οι μαθητές δυσκολεύονται να  αφομοιώσουν την ύλη με αυτούς τους ρυθμούς. Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα αυτό είναι αντιπαιδαγωγικό και επηρεάζει την ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.

Η ηγεσία του Υπουργείου, οφείλει να καταλάβει ότι ένας είναι ο δρόμος για την αντιμετώπιση των ελλείψεων στα σχολεία . Η επαρκής χρηματοδότηση της Παιδείας και οι μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών. Η Γ΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών κρίνεται άμεση και επιτακτική για να στελεχωθούν επαρκώς όλα τα σχολεία.                      

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε.  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ    

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η Πρόεδρος                Ο Γεν. Γραμματέας

Σοφία Κανέλλου              Ηλίας Λέκκας