Σε νομούς της ηπειρωτικής χώρας θα μεταφερθούν από τα νησιά 20.000 μετανάστες

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενημερώνοντας τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο το οποίο τροποποιεί, δήλωσε πως σε όλους σχεδόν τους δήμους της χώρας θα κατανεμηθούν 20.000 μετανάστες οι οποίοι θα μεταφερθούν άμεσα από τα νησιά στην ενδοχώρα. 

Από αυτούς, οι 10.000 θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία ενώ οι υπόλοιποι 10.000 σε ανοικτούς χώρους οι οποίοι θα διαθέτουν νερό, ρεύμα και αποχετευτικό σύστημα. Είναι χαρακτηριστικό πως έγινε ειδική αναφορά ακόμα και σε βιομηχανικές περιοχές στις οποίες θα τοποθετηθούν τολς.

Ακόμα ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι από 1/1 /2020 θα τεθεί σε λειτουργία το πρόγραμμα εστία που διαχειρίζεται η Ύπατη αρμοστεία και με το οποίο θα νοικιαστούν 40.000 διαμερίσματα.

Όσοι παίρνουν άσυλο, θα φεύγουν από τα ξενοδοχεία ή τις ανοιχτές δομές και θα μεταφέρονται σε σπίτια και διαμερίσματα.

Στη συνέχεια, ο κ. Χρυσοχοΐδης άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , λέγοντας ότι η δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας δεν προβλέπει πουθενά ότι αν μεταφέρονταν άνθρωποι στην ενδοχώρα δεν θα τους δεχόταν η Τουρκία. Το αρνήθηκε μονομερώς η Τουρκία και η Ελλάδα το αποδέχθηκε. Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη η μεταφορά στην ενδοχώρα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

newsbreak.gr