Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τουριστική ανάπτυξη μέσα από συνεργασίες στην Ορεινή Κορινθία -ΦΩΤΟ

Το συνεργατικό δίκτυο τουρισμού “Experience Corinthia” και η κοινότητα “Open Tourism” διοργάνωσαν συνάντηση, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, με θέμα: «Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη μέσα από συνεργασίες».




 

Σκοπός της συνάντησης ήταν η δικτύωση και η δημιουργία συνεργασιών μεταξύ παρόχων διαμονής, τουριστικών γραφείων, παρόχων δραστηριοτήτων και ταξιδιωτικών ΜΜΕ για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της Στυμφαλίας και της Ορεινής Κορινθίας μέσα από την ανάπτυξη και προώθηση των θεματικών και αειφόρων μορφών τουρισμού.

Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενημέρωση, από τον Σταύρο Κεφάλα, για τις ενέργειες που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή, η υλοποίηση των οποίων γίνεται πραγματικότητα χάρη στη συνεργασία ατόμων, επιχειρήσεων, φορέων της περιοχής.

Ακολούθησε ενημέρωση για τις ενέργειες που προετοιμάζονται και στις οποίες όσοι και όσες ασχολούνται άμεσα και έμμεσα με τον τουρισμό στην περιοχή, θα είναι σημαντικό να συνεισφέρουν μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες στην επιτυχή υλοποίησή τους. Στόχος, όλοι οι μετέχοντες να αναδειχθούν επωφελούμενοι, από την αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή.

Παρουσίαση: “Climb Corinthia” (Αναρριχητικός τουρισμός στην Ορεινή Κορινθία), “Hiking Corinthia” (Περιπατητικός τουρισμός στην Ορεινή Κορινθία), Stymphalia Lake Run, Εκδηλώσεις & Φεστιβάλ στην Ορεινή Κορινθία, Ένωση Ξενοδόχων νομού Κορινθίας, Trikala Korinthias Network, Συζήτηση με τους συμμετέχοντες για ενεργότερη συνεισφορά και δημιουργία ομάδων εργασίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η βουλευτής Κορινθίας κα Μαριλένα Σούκουλη και η Πρόεδρος των Ξενοδόχων Κορινθίας κα Σοφία Φιλιππίδου.