Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Αναρρίχηση στον Σολωμό Κορινθίας

Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, 11.00 πμ, αναρριχητική εκδήλωση στο πεδίο Τσούμπα που βρίσκεται στον Σολωμό Κορινθίας. Η πρόσκληση αφορά όλα τα άτομα, κυρίως νέους και παιδιά, που θέλουν να έχουν γνωριμία με το άθλημα της αναρρίχησης και μπορεί να γίνει χωρίς καμία προηγουμένη εμπειρία, αλλά και πεπειραμένους αναρριχητές.
 

Εκτός από το σκαρφάλωμα στα βράχια, θα γίνει ομιλία – ανοικτός διάλογος σχετικά με το σπορ της αναρρίχησης, τα είδη της, την ιστορία της και τη χρήση της στο βουνό.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν πιστοποιημένοι εκπαιδευτές και αναρριχητές που θα μεριμνήσουν για την ασφάλεια στο πεδίο.
Ο απαραίτητος εξοπλισμός ασφαλείας, κράνος, μποντριέ, αναρριχητικά παπούτσια, θα δίνεται στους συμμετέχοντες από τη γραμματεία της εκδήλωσης.
Για τους ανηλίκους απαραίτητη η γονική συνοδεία.
Θα προσφερθούν νερά, χυμοί φρούτων και κέικ, για πικνίκ πλάι στα βράχια.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Πολλάλης Κωνσταντίνος 6947700224, για θέματα οργάνωσης.
Τσεσμετζόγλου Αντώνης 6983848011, για θέματα αναρρίχησης.

Η αναρρίχηση είναι ένα συναρπαστικό σπορ (πλέον και ολυμπιακό άθλημα), που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Οι αθλητές-αναρριχητές σκαρφαλώνουν χρησιμοποιώντας το ανάγλυφο της επιφάνειας, όπως εσοχές, εξοχές και σχισμές για να στηριχτούν ή να πατήσουν. Στόχος είναι η ολοκλήρωση μιας διαδρομής. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση, συντονισμός, ευλυγισία, καλή φυσική κατάσταση, υπομονή, καθαρό μυαλό, τόλμη αλλά και φαντασία.

Το αναρριχητικό πεδίο Σολωμού (ή Τσούμπα) είναι ιδανικό για σχολές και νέους αναρριχητές. Βρίσκεται νότια της Κορίνθου, κοντά στο ομώνυμο χωριό σε ένα ήσυχο σημείο πάνω από περιβόλια με ελαιόδεντρα, με όμορφη θέα προς τον Ακροκόρινθο και τον Κορινθιακό κόλπο. Διαθέτει 50 περίπου διαδρομές και δυνατότητα για πολλές ακόμα. Ο βράχος είναι ιδιαίτερα συμπαγής ασβεστόλιθος, οι διαδρομές καλοασφαλισμένες και με κύρια δυσκολία από 5a-6c.
Περισσότερες πληροφορίες για το πεδίο μπορείτε να βρείτε εδώ:
www.vrahomania.gr/solomos

Πρόσβαση: Από την εθνική οδό Αθηνών – Πατρών βγαίνουμε στην έξοδο για Αρχαία Κόρινθο και ακολουθούμε την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Άργους προς το Νότο κατευθυνόμενοι στο χωριό Σολωμός (5χμλ απόσταση από την Εθνική οδό). Στα 400μ από την είσοδο στο χωριό συναντάμε εκκλησία σε διακλάδωση του δρόμου και εκεί στρίβουμε δεξιά για να κινηθούμε παράλληλα με τις γραμμές του τρένου. Μετά από 600 μ, σε νέα διακλάδωση, στρίβουμε αριστερά προς Αγ. Παρασκευή και συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή λόφου με ελαιόδεντρα, όπου το πεδίο φαίνεται στα δεξιά μας. Εκεί, δεξιά από το δρόμο, ανάμεσα στα ελαιόδεντρα, υπάρχει ένα ξέφωτο το οποίο προσφέρει αρκετό χώρο για πολλά αυτοκίνητα, αν και το καλοκαίρι μπορεί να είναι οργωμένο. Συνολικά η απόσταση από την είσοδο του χωριού μέχρι εκεί είναι 3,5 Χμ. Από το χώρο στάθμευσης απαιτείται περπάτημα 5λ μέχρι την βάση των διαδρομών.