Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έρχεται το χάρτινο τηλέφωνο της Google

Με το συγκεκριμένο κινητό, η Google έρχεται να δώσει μια νέα λύση για τη βελτίωση του ψυχισμού των ανθρώπων

Δεν είναι λίγες οι επιστημονικές έρευνες που έχουν δείξει πως τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και άλλα τέτοιου είδους gadget έχουν ιδιαιτέρως αρνητική επιρροή στον ψυχισμό των ανθρώπων.



 

Γι’ αυτό και αρκετοί τεχνολογικοί «κολοσσοί», όπως η Google, έχουν ήδη ξεκινήσει να αναζητούν τρόπους να εξελίξουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους χωρίς να καταστρέψουν την… ψυχή της ανθρωπότητας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το περιοδικό «Fast Company», τους τελευταίους μήνες οι σχεδιαστές της Google έχουν δημιουργήσει σειρά ψηφιακών εργαλείων με στόχο να βοηθήσουν τους χρήστες να αντιληφθούν το χρόνο που περνούν μπροστά τις οθόνες των «έξυπνων» κινητών τους.

Συγκεκριμένα ο τεχνολογικός «κολοσσός» προτείνει στους χρήστες να αντικαταστήσουν το κινητό τους τηλέφωνο με ένα χάρτινο για τουλάχιστον μια ημέρα.

Η Google ζήτησε από μια λονδρέζικη εταιρεία να σχεδιάσει το «Paper Phone», μέσω του οποίου, οι χρήστες όλων των κινητών λειτουργικό Android, θα μπορούν μέσα από τη σχετική εφαρμογή να επιλέξουν όλες τις πληροφορίες που θέλουν να έχουν στη διάθεσή τους για εκείνη την ημέρα.

Στη συνέχεια, οι ιδιοκτήτες του «κινητού» αυτού διπλώνουν το χαρτί και συνεχίζουν κανονικά τις ημερήσιες ασχολίες τους.

parapolitika.gr