Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πρόσφυγες καθάρισαν την πλατεία Άρεως στην Τρίπολη (video)

To πρωί της Τετάρτης (30/10) εθελοντές πρόσφυγες προέβησαν σε αποκομιδή απορριμμάτων από το πάρκο της Πλατείας Άρεως, στην Τρίπολη.Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 09:00 π.μ. μπροστά από το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη όπου ύστερα μεταφέρθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο για να λάβουν τον εξοπλισμό τους για να ξεκινήσουν την εθελοντική δράση τους. Περίπου 15 άτομα εθελοντών προσφύγων συμμετείχαν στον καθαρισμό τον απορριμάτων.

Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Τρίπολης σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα στο πλαίσιο του Έργου «Διαμονή και βοήθεια σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες στην Τρίπολη – Accommodation and assistance to asylum seekers and refugees in Tripoli» του προγράμματος ESTIA, πραγματοποίησε εθελοντικό καθαρισμό του πάρκου της Πλατείας Άρεως, στην Τρίπολη.

Η δράση αυτή αποτελεί μια ακόμα δραστηριότητα που αποσκοπεί στην ομαλή ένταξη των προσφύγων στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με δηλώσεις που πραγματοποίησαν οι πρόσφυγες αυτή η κίνηση υλοποιήθηκε ύστερα από δική τους πρωτοβουλία, μέσω της οποίας θέλουν να ανταποδώσουν την φιλοξενία και την αποδοχή στην πόλη που τους φιλοξενεί στην πιο δύσκολη περίοδο της ζωής τους.

Νιώθουν ευτυχισμένοι στην Τρίπολη και θα ήθελαν να εργαστούν μελλοντικά, καθώς και να λάβουν μέρος σε περισσότερες εθελοντικές δράσεις της πόλης.

pna.gr