Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ για το Πολυτεχνείο

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Όλες/οι στις συγκεντρώσεις   και  πορείες  την Κυριακή στις 17 Νοέμβρη για την 46η  επέτειο της εξέγερσης  του Πολυτεχνείου
 

Η  «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» τιμά  την 46η  επέτειο της εξέγερσης  του Πολυτεχνείου και  καλεί τους πολίτες   να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στις συγκεντρώσεις και πορείες που οργανώνουν οι φορείς σε όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου.

 Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του ‘73, αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή του αντιδικτατορικού αγώνα, και συνέβαλε αποφασιστικά  στην κατάρρευση της αμερικανοκίνητης χούντας.

Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 46 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973.

Μέρες που λαός και νεολαία σήκωσαν το αγωνιστικό τους ανάστημα στη χούντα των συνταγματαρχών  και ενάντια  στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Βγήκαν δυναμικά στο προσκήνιο για ν’ αποδείξουν για μια ακόμα φορά, ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. Όταν ο λαός παλεύει, μπορεί να τα καταφέρει όλα!

Αυτός είναι ο δρόμος και σήμερα!

Σήμερα   τα συνθήματα της εξέγερσης: «Κάτω η Χούντα», «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», «Εθνική Ανεξαρτησία», «Έξω οι βάσεις του Θανάτου», «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ»  που βροντοφώναξαν οι φοιτητές, η νεολαία, η Εργατική Τάξη και η πλειονότητα του ελληνικού λαού είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

Η άγρια καταστολή της κυβέρνησης ΝΔ σε φοιτητές, εργαζόμενους και απλούς κατοίκους και περαστικούς στοχευμένων περιοχών στο κέντρο της Αθήνας, καθιστά αναγκαία την πιο ουσιαστική και ενεργή παρέμβαση της νεολαίας και του λαϊκού  κινήματος .

Όλα αυτά γίνονται, για να υπάρξει «σιγή νεκροταφείου», για  να μην υπάρξει ουδεμία αντίδρασηώστε  να εφαρμοστούν οι μνημονιακές πολιτικές  λιτότητας και  να συρρικνωθούν ακόμα περισσότερο τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ας εμπνεύσουν ανατρεπτικά, δημιουργικά κι ελπιδοφόρα τον λαό και τη νεολαία.

Ο αγώνας συνεχίζεται!Όχι στη λιτότητα και στον αυταρχισμό