Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

BLACK & BLUE: Δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο ΦΟΥΓΑΡΟ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

το μπλε μονοπάτι

Με το άνοιγμα της έκθεσης BLACK&BLUE ανοίγεται στο κοινό ένα εικαστικό σύμπαν που περιλαμβάνει καλλιτέχνες ορόσημα της σύγχρονης εικαστικής σκηνής, όπως και άλλους μη επώνυμους. Δημιουργείται μια μοναδική ευκαιρία να κατανοήσουμε τις ιδέες και τις καλλιτεχνικές πρακτικές των καλλιτεχνών της FKPCollection, εξετάζοντας τους έναν προς έναν, ανακαλύπτοντας τις μεθόδους τους, τα αισθητικά στοιχεία που τους συνδέουν καθώς επίσης και τα νοηματικά περάσματα των έργων της έκθεσης.




 

Θα ακολουθήσουμε ένα μονοπάτι που διατρέχει το κάθε έργο ξεχωριστά αλλά και όλα μαζί, κατανοώντας ή και μαθαίνοντας πως μπορούμε να βιώσουμε ένα
σύγχρονο περιβάλλον τέχνης.

Στόχος προγράμματος

Δίνεται η ευκαιρία να μελετηθούν έργα μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας εκ του σύνεγγυς, δίνοντας έμφαση στον βιωματικό χαρακτήρα της τέχνης.
Ερχόμενοι σε επαφή με μία τέτοιου είδους μελέτη
επί των έργων, μαθαίνουμε πώς να κοιτάμε ένα έργο τέχνης ή τι μπορεί να συμβολίζει η διαδικασία κατασκευής του. Μαθαίνουμε να διαβάζουμε τους συσχετισμούς μεταξύ των έργων μέσα στην ιστορία, κατανοώντας
ένα διαφορετικό σύστημα επικοινωνίας.

Διάρκεια: 1.20’

Εμψυχωτής: Δημήτρης Παπαχρήστος, εικαστικός

μία μπλε ώρα μαζί !

Παιχνίδι συνεργασίας | κινητικός αυτοσχεδιασμός |
χορός & κίνηση

Αν η έκθεση είχε ήχους ή μουσικές ποιοι ήχοι/ποιες μουσικές θα ήταν; Με ηχητικά μουσικά ερεθίσματα κάνουμε κινητικούς αυτοσχεδιασμούς και παγωμένες εικόνες με ελαστικά υφάσματα. Εμπλεκόμαστε στους διαλόγους της έκθεσης, με όρους συναισθηματικούς και εκφράζουμε ό,τι αυτή μας προκαλεί, με ένα ιδιαίτερο αισθητηριακό αντικείμενο- τον ολόσωμο ελαστικό σάκο.

Διάρκεια: 60’

Εμψυχωτής: Ρίτα Ζηκίδου, θεατροπαιδαγωγός

πληροφορίες & συμμετοχές

6941 601388
27520 47370 | 6940 295418

schoolvisits@fougaro-workshops.gr