Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με την δύναμη της ψυχής, ξεπερνιούνται τα εμπόδια της ζωής

 Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, θέσπισε το 1992 την 3 Δεκεμβρίου σαν Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η ημέρα αυτή έχει ως σκοπό, να συμβάλει στην κατανόηση των ζητημάτων αναπηρίας για την υποστήριξη στα δικαιώματα και την ευημερία των Ατόμων Με Ειδικές Δεξιότητες (ΑΜΕΔ).



 

Για την Ε.Σ.ΠΕ.Π. η ημέρα αυτή είναι  μια ευκαιρία για την παρακίνηση των ατόμων με αναπηρία προς την άσκηση και αποτελεί αφορμή, να προβάλουμε τα οφέλη που τους προσφέρει η ένταξή τους στον αθλητισμό, καθώς συμβάλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και στην ανέλιξη των φυσικών, πνευματικών και ηθικών δυνάμεών τους.

Οι συνάνθρωποί μας με τις Ειδικές Δεξιότητες, με την καθημερινή τους προσπάθεια  μας μαθαίνουν να αγωνιζόμαστε, να επιμένουμε και να διεκδικούμε.

Μας μαθαίνουν στην πράξη τι σημαίνει ακριβώς αυτή η «Ευγενής Άμμιλα», στην ίδια αλώβητη μορφή που υπήρχε και στην Αρχαία Ελλάδα.

Γιατί μπροστά στον προσωπικό τους «Γολγοθά», την αδιαφορία της πολιτείας και την ανετοιμότητα της κοινωνίας να τους εντάξει στην καθημερινή ροή της, ανεβαίνουν στο βάθρο του νικητή με μοναδικό κίνητρο, την ικανοποίηση ως αθλητές να γίνουν περισσότερο δυνατοί κατά σώμα και ψυχολογία.

Η Ένωση, θέλοντας να στείλει το δικό της μήνυμα αποφάσισε, σε συνεργασία με τα σωματεία της ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ Γ.Ε. και του Α.Σ.Π. ΕΡΜΗΣ, στον αγώνα του πρωταθλήματος για το τοπικό  Γυναικών που θα διεξαχθεί, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στο κλειστό της Αγυιάς, να τιμήσει το Αθλητικό Σωματείο ΑΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», για την πολύχρονη δράση του και την αθλητική διέξοδο που έδωσαν, σε συνανθρώπους μας στην Δυτική Ελλάδα.

Εκ του Δ.Σ.