Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Συμμετοχή σε διαμαρτυρία για τις Ανεμογεννήτριες

Τετάρτη 11 Δεκέμβρη, 6μ.μ., Μοναστηράκι
«Παγκόσμια μέρα Βουνού»
Συγκέντρωση-Πορεία, ενάντια στης Φύσης τη λεηλασία.
Όχι αιολικά σε προστατευόμενες περιοχές.

Ο ΕΟΣ Κορίνθου θα συμμετάσχει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία στο Μοναστηράκι, που διοργανώνεται από την Πρωτοβουλία Αθήνας για την Προστασία των Αγράφων.
 

Αναχώρηση ώρα 4.00 μμ από τον Άγιο Νικόλαο.
Κόστος για το λεωφορείο: 5 €
Δηλώσεις συμμετοχής:
Ντρούδης Νίκος 6946555117
και στο τηλ. του γραφείου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20.00 – 22.00)
Στις δραστηριότητες του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του.

Η 11η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 2003 από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνής Ημέρα Βουνού, για να αναδείξει τον ζωτικό ρόλο που παίζει το βουνό στη ζωή των ανθρώπων και να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα την ευθύνη που έχει για τη διατήρησή του.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε την αύξηση του ενδιαφέροντος εταιριών για την εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας (με αδειοδότηση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) και εγκατάστασης μεγάλων αιολικών πάρκων σε ορεινούς όγκους σε όλη την Ελλάδα, ενώ πολλοί από αυτούς βρίσκονται υπό καθεστώς προστασίας.
Είμαστε υπέρ της εκμετάλλευσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος και είναι ένας τρόπος περιορισμού του CO2 .
Αναρωτιόμαστε όμως πόσο «φιλικές προς το περιβάλλον» είναι τέτοιου είδους παρεμβάσεις και ενοχλούμαστε από την ισοπεδωτική άποψη ότι οι ανεμογεννήτριες επιτρέπεται να μπούνε παντού. Η παρέμβαση μεγάλων εταιριών στα ελληνικά βουνά με το πρόσχημα της «πράσινης ανάπτυξης» είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί σοβαρά.
Άγραφα, Σαμοθράκη, Ικαρία, Τήνος, Άνδρος, Λέσβος, Βασιλίτσα, νότια Πίνδος, Άσκιο, Βέρμιο, Πιέρια, Κίσσαβος, νότιο Πήλιο, Οίτη, Αιτωλοακαρνανία και Ναυπακτία, Ζήρεια, Λύρκειο, Πάρνωνας, Βόρειος Ταΰγετος, Καβομαλιάς, Μάνη, Κύθηρα, Κρήτη, Κάρπαθος είναι μερικά μόνο ονόματα.