Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Βραδιά των Θαυμάτων!

της Ελισάβετ Γεωργίου

Η πόρτα άνοιξε, μπήκε χαρούμενος και χαμογελαστός όπως κάθε χρόνο όταν έρχεται να ανακοινώσει το θέμα της … ειδικής αποστολής στους βοηθούς του.



 

Φέτος τα μάτια του έλαμπαν και τα μάγουλά του ήταν τόσο κόκκινα όσο τον απεικονίζουν σε κάτι κλασσικές φωτογραφίες. Για να τιμήσει τη συνάντηση φορούσε την κόκκινη στολή του που φοράει σε όλες τις σημαντικές στιγμές και που είναι η φόρμα εργασίας του ολόκληρο το Δεκέμβριο. Πόσοι και πόσοι έχουν φορέσει αυτή την υπέροχη στολή μιμούμενοι το ρόλο του; Βέβαια, ο αυθεντικός Αη Βασίλης υπάρχει στις καρδιές όλων των παιδιών και αρκετών ενηλίκων, οι υπόλοιποι είναι απλός… απομιμήσεις.

Η ομάδα των ειδικών αποστολών είναι η λιγότερο δημοφιλής γιατί δεν μοιράζει υλικά δώρα αλλά σημαντικά μηνύματα για τις ζωές των ανθρώπων. Κάθε χρόνο μεταφέρουν και ένα διαφορετικό μήνυμα στους ανθρώπους και όλοι περιμένουν με αγωνία να μάθουν το φετινό μήνυμα.

Η αίθουσα μυρίζει ανυπομονησία και όλοι σταμάτησαν να μιλούν μόλις ο Αη Βασίλης πλησίασε στην κορυφή του τραπεζιού. Κοιτάζοντας τους έναν έναν ξεκινά με σιγανή φωνή:

– Θαύμα είναι η επιθυμία που πραγματοποιείται με τον πιο απροσδόκητο τρόπο. Θαύμα είναι αυτό που νιώθεις βαθιά μέσα σου όταν έχει εκπληρωθεί μια επιθυμία σου, όταν ανέλπιστα έρχεται και σε συναντά η χαρά, η ικανοποίηση, η ευτυχία! Τα θαύματα συμβαίνουν εκεί που δεν τα περιμένεις. Ο Ιησούς μας δίδαξε μέσα από τις παραβολές του ότι «δε σε έσωσα εγώ, η πίστη σου σε έσωσε» και αναφέρθηκε στη δύναμη της πίστης που έκανε την επιθυμία πραγματικότητα. Τα θαύματα συμβαίνουν όταν η ελπίδα έχει εγκαταλείψει και η πίστη έχει σιωπήσει. Η πίστη υπάρχει απλά σιωπά και περιμένει να συμβεί κάτι ωραίο, δηλαδή κάτι που έρχεται …στην ώρα του, γιατί πολλές φορές οι επιθυμίες χρειάζονται χρόνο ωρίμανσης.

Θαύματα γίνονται καθημερινά γύρω μας αλλά προσδοκώντας το μεγάλο και ξεχωριστό χάνουμε τα μικρά και μοναδικά που βρίσκονται κρυμμένα σε ένα βλέμμα, ένα χαμόγελο, ένα άγγιγμα στο σώμα και την ψυχή.

Η φετινή σας αποστολή είναι … να βοηθήσετε τους ανθρώπους να ζήσουν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς μικρά και μεγάλα θαύματα!

Ολοι πάγωσαν! Μάλλον ένα θαύμα θα περιμένουν για να τους βοηθήσει να υλοποιήσουν τη φετινή αποστολή εκτός και αν… αναζητήσουν τη μυστική συνταγή των θαυμάτων.

Μετά από πολλές σκέψεις και συζητήσεις ξεκίνησαν δουλειά για να συνθέσουν τα συστατικά για τη συνταγή των θαυμάτων. Οι μέρες περνούσαν και όλοι προετοίμαζαν … τη βραδιά των θαυμάτων.

-Πάει ο παλιός ο χρόνος ….

Καλή Χρονιά!! Είπε ο Παναγιώτης στη Νίκη και την αγκάλιασε ζεστά. Το θαύμα του έρωτα που γίνεται αγάπη όταν δυο άνθρωποι αποφασίζουν να βαδίσουν μαζί για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους.

Καλή Χρονιά!! Είπαν ο Γιώργος και η Μαρία στο μόλις 9 μηνών υπέροχο και υγιέστατο μωράκι που απέκτησαν μετά από πολλές περιπέτειες αποβολών και εξωσωματικών. Το θαύμα της σύλληψης μέσα από την υπομονή και την αγάπη όταν ένα ζευγάρι φέρνει στη ζωή μια καινούργια ανθρώπινη ύπαρξη.

Καλή Χρονιά Κωνσταντίνε, βρέθηκαν τα χρήματα για να μπορέσεις να σπουδάσεις!! Καταφέραμε να ξεκινήσουμε μια καινούργια δουλειά και έτσι θα πας αυτή τη χρονιά στο Πανεπιστήμιο που τόσο ήθελες. Το θαύμα της αγάπης των γονιών που πάντα βρίσκουν τον τρόπο να είναι εκεί στις ανάγκες των παιδιών τους.

Καλή Χρονιά Μαργαρίτα, οι εξετάσεις σου δείχνουν εξαιρετικές απόψε! Μόλις πέρασε το πρώτο κρίσιμο 24ωρο μετά την εγχείριση και φαίνεται επιτέλους να ξεπεράσαμε τον κίνδυνο. Το θαύμα της υγείας είναι αυτό που το αντιλαμβάνεσαι μόλις τη χάσεις.

Καλή Χρονιά Ασημίνα, σ’ευχαριστώ για την πρόσκληση να θυμηθούμε απόψε τις ιστορίες που έχουμε ζήσει μαζί από το Δημοτικό, να μοιραστούμε και πάλι τις στιγμές που κλάψαμε για έρωτες που έφυγαν, τις χαρές από τις επιτυχίες μας αλλά και τα δάκρυα από τις απώλειες των γονιών μας. Το θαύμα τις φιλίας που κρατάει για χρόνια είναι αυτό που κάνει το φίλο μας να γίνεται θεματοφύλακας της προσωπικής μας ιστορίας και έτσι να κρατάμε τις αναμνήσεις μας ζωντανές.

Καλή Χρονιά μαμά και μπαμπά ευχήθηκε η Γεωργία και σηκώθηκε από το αναπηρικό καροτσάκι που ήταν από τον καιρό που γεννήθηκε. 20 χρόνια μετά και ύστερα από 5 εγχειρήσεις κατάφερε μέσα από την επιμονή και τη σκληρή δουλειά της απόψε να σηκωθεί και να κάνει τα πρώτα της βήματα, μπροστά στους έκπληκτους γονείς που είδαν μετά από 20 χρόνια καθυστέρησης το παιδί τους να κάνει τα πρώτα του βήματα.

Καλή Χρονιά κύριε Γεράσιμε, από αύριο σας περιμένουμε στην καινούργια σας δουλειά! Το θαύμα της δουλειάς στις μέρες μας είναι από αυτά με την υψηλότερη ζήτηση στις προσευχές των ανθρώπων.

Καλή Χρονιά κύριε Θανάση, το πάρτυ σας ήταν μια υπέροχη ιδέα να συγκεντρωθούν άνθρωποι που απόψε θα ήταν μόνοι. Το θαύμα της παρέας και της συντροφιάς μέσα στις μεγάλες στιγμές της μοναξιάς είναι υπέροχο όταν μοιράζεσαι το φαγητό, το ποτό αλλά κυρίως το χαμόγελο.

Καλή Χρονιά, Βιβή! Οι εξετάσεις σου είναι πάλι καθαρές… κατάφερες για 5η φορά με το δικό σου μοναδικό τρόπο να νικήσεις τον καρκίνο. Το θαύμα της ζωής είναι κάθε φορά πιο φανερό όταν πλησιάζεις το θάνατο και του χαμογελάς, είναι ένας τρόπος να τον αφοπλίσεις.

Ο Αη Βασίλης παρακολουθούσε συγκινημένος τη «θαυματουργή» δουλειά που είχε κάνει η ομάδα του και έλαμπε από τη χαρά του. Μάζεψαν στιγμές από τη ζωή αγαπημένων τους φίλων και τους έδωσαν φως για να τις δουν και άλλοι και να συνειδητοποιήσουν τα θαύματα που συμβαίνουν στη ζωή τους. Αναλογιζόταν ότι τα θαύματα έχουν μέσα τους φως! Βασικά τους συστατικά είναι η επιθυμία, η πίστη, η αγάπη, η ελπίδα και η συγχρονικότητα! Χαμογέλασε και σκέφτηκε ότι ακόμα και η λέξη «θαυμά-ζω» κρύβει ένα θαύμα… αυτό που ζω.

Αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες φέτος εύχομαι σε όλους μας να ανοίξουμε τα μάτια της καρδιάς μας και να αντικρίσουμε τα θαύματα που συμβαίνουν γύρω μας, μέσα σας! Να αναλογιστούμε ότι τις φορές που δοκιμάστηκε η υπομονή και η αντοχή μας ήρθε ένα ουράνιο τόξο και φώτισε τον ουρανό μας μετά την καταιγίδα. Να θυμηθούμε τους ανθρώπους που συναντήσαμε τις δύσκολες στιγμές όταν η μοναξιά είχε καταλάβει τη σκέψη μας. Να γυρίσουμε πλάι μας και να πούμε στους ανθρώπους που έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας «σ’ ευχαριστώ», «συγνώμη», «σε συγχωρώ», «σ’ αγαπώ»!
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μου και μου θυμίζουν ότι τα θαύματα συμβαίνουν.

Είναι όλοι αυτοί που αναφέρθηκαν στις παραπάνω ιστορίες και με όλους αυτούς με διάφορους τρόπους μοιραστήκαμε αυτά τα μικρά ή μεγάλα θαύματα.

Ελισάβετ Γεωργίου
Εργασιακή Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
www.be-yourself.gr