Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γιώργου Ψυχογιού με εργαζόμενους ΟΤΕ Κορινθίας

Ο Βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, με αντιπροσωπεία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων του ΟΤΕ στην Κορινθία. 

Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυος και στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων για αξιοπρεπείς μισθούς, συλλογική σύμβαση εργασίας, ανάκληση των απολύσεων και διαφύλαξη του δημόσιου και κοινωνικού ρόλου του ΟΤΕ.

Είναι προκλητικό από πλευράς της διοίκησης ενός φορέα με κέρδη που ξεπερνούν το 1 δις, να προχωρά σε απολύσεις και να αρνείται να χορηγήσει αξιοπρεπείς μισθούς με αυξήσεις και επαρκή μέσα στους εργαζόμενους. Είναι επίσης προκλητικό το γεγονός ότι μια απεργία ενός μήνα με πολύ μεγάλη συμμετοχή πανελλαδικά, δεν έχει προβληθεί καθόλου από τα κεντρικά ΜΜΕ.

Το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ για δήθεν στήριξη της μεσαίας τάξης και «καλές» θέσεις εργασίας έχει ήδη καταρριφθεί ολοσχερώς. Η Κυβέρνηση καταργώντας τον βάσιμο λόγο απόλυσης και την συνευθύνη των εργολάβων, απαξιώνοντας την Επιθεώρηση Εργασίας και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, έχει βάλει μπροστά τον «οδοστρωτήρα» των εργασιακών δικαιωμάτων προς όφελος λίγων και ισχυρών.

Εμείς ήμασταν και θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων που απειλούνται από εργοδοτικές αυθαιρεσίες, πριν λίγες μέρες στην Τράπεζα Πειραιώς, χτες στη ΔΕΗ, σήμερα στον ΟΤΕ, αύριο όπου αλλού χρειαστεί. Οι αγώνες των εργαζομένων είναι αγώνες όλης της κοινωνίας.