Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Τριήμερο των Αποκριών Καϊμακτσαλάν και Πίνοβο, Λουτρά Πόζαρ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου – Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Ο ΕΟΣ Κορίνθου σας προσκαλεί το τριήμερο των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας 2020, σε εξόρμηση που διοργανώνει στο Λουτράκι Αριδαίας, με πλήθος δραστηριοτήτων, όπως πεζοπορία και σκι στα διπλανά βουνά Καϊμακτσαλάν (Βόρας) και Πίνοβο, επίσκεψη στα Λουτρά Πόζαρ και φυσικά την Καθαρά Δευτέρα στη Νάουσα, για τα κούλουμα και τα μοναδικά τοπικά έθιμα.Η αναχώρηση θα γίνει την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 15.00, από τον Άγιο Νικόλαο στην Κόρινθο. Αργά το βράδυ θα φθάσουμε στο Λουτράκι Αριδαίας, όπου θα τακτοποιηθούμε σε ξενοδοχείο.

Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου θα κάνουμε πεζοπορία στο όρος Πίνοβο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ομάδες, με την πρώτη να επιχειρεί ανάβαση στην κορυφή (Ω.Π.: 7 , Β.Δ.: Β), ενώ η δεύτερη ομάδα μια ευκολότερη πορεία μέσα στο δάσος (Ω.Π.: 4 , Β.Δ.: Α).
Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τα Λουτρά Πόζαρ.

Την Κυριακή 1 Μαρτίου έχει σειρά η κορυφή του όρους Καϊμακτσαλάν, μία εύκολη πορεία, όπου μπορεί να γίνει από όλους (Ω.Π.: 2 – 3 , Β.Δ.: Α).
Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν σκι στο χιονοδρομικό κέντρο.
Το βράδυ έχουμε το καθιερωμένο μας αποκριάτικο γλέντι, που θα γίνει σε κοντινή ταβέρνα. Μην ξεχάσετε τις αποκριάτικες στολές σας! Θα υπάρξει dresscode!

Την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου θα πάμε στη Νάουσα για τα κούλουμα και για το μοναδικό δρώμενο, το οποίο ξεκινά από την πρώτη Κυριακή της Αποκριάς, << Μπούλες της Ηρωικής Πόλης Νάουσας>>.
Στη συνέχεια αναχώρηση για Κόρινθο.

Το συνολικό κόστος συμμετοχής:
Με πρωινό, τρεις διανυκτερεύσεις, σε δίκλινο δωμάτιο: 150 €.
Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου: επιπλέον 85 €.

Εξοπλισμός Χειμερινός: Ορειβατικές μπότες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, γκέτες, μπατόν, σκούφος ή μπαλακλάβα, κασκόλ, 2 ζεύγη αδιάβροχα γάντια, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αδιάβροχο παντελόνι, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου – μάσκα θύελλας, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, νερό.
Για την ανάβαση στην κορυφή στο Πίνοβο υποχρεωτικά: κραμπόν – πιολέ – κράνος.

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στους αρχηγούς:
Παναγουλόπουλο Θεόδωρο 6985916716
Τόμπρου Δέσποινα 6937204653
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00)

Δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολές 80 €, αυστηρά ως τις 05/02/2020.
Εξόφληση ως τις 19/02/2020.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν λιγότερες αποσκευές.
Δανεισμός ορειβατικών υλικών γίνεται στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου.
Το πρόγραμμα της εξόρμησης μπορεί να τροποποιηθεί με ευθύνη των αρχηγών.
Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.