Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφακιανάκης: Είμαστε πολύ καλύτεροι χάκερς από τους τούρκους

Έχουμε από τα καλύτερα τάγματα πολέμου στο Διαδίκτυο», τόνισε από τα Χανιά, ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας και πρόεδρος του CSI Institute, Μανώλης Σφακιανάκης, σχολιάζοντας τον πρόσφατο «πόλεμο» ανάμεσα σε Τούρκους και Έλληνες χάκερς.



 

Μάλιστα, ο κ. Σφακιανάκης χαρακτήρισε ως… «γελοιότητες» τις πρόσφατες επιθέσεις από τούρκους χάκερς, επισημαίνοντας ότι δεν έκαναν καμία απολύτως ζημιά στις ελληνικές υπηρεσίες.

«Ήταν μία κίνηση εντυπωσιασμού και μόνο. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τους τούρκους χάκερς, είμαστε πολύ ανώτεροι, πολύ καλύτεροι και σε μυαλό και σε επίπεδο και σε γνώσεις και τα χτυπήματα, ανά τον κόσμο, των ελλήνων χάκερς δείχνουν πόσο πολύ ετοιμοπόλεμοι είμαστε. Και πάνω απ’ όλα, έχουμε την καλύτερη Υπηρεσία, το καλύτερο τάγμα πολέμου στο ΓΕΕΘΑ, που υπερασπίζεται τα διαδικτυακά μας σύνορα…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης.

Παράλληλα, ο κ. Σφακιανάκης κάλεσε όλους τους επιχειρηματίες της Κρήτης και οι επιχειρήσεις τους βασίζονται άμεσα ή έμμεσα στις νέες τεχνολογίες, να «θωρακιστούν» όσο το δυνατόν καλύτερα, επενδύοντας «ελάχιστα χρήματα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για την κυβερνοασφάλειά τους, καθώς «το 2020 είναι η χρονιά των εισβολέων», του κακόβουλου λογισμικού στο Διαδίκτυο.

Ο κ. Σφακιανάκης ήταν βασικός εισηγητής στην τρίτη διαδραστική ημερίδα με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο», που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών Χανίων και Ρεθύμνου, και συνδιοργανώθηκε από την ΑΝΕΚ LINES και το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute), στο συνεδριακό κέντρο της ναυτιλιακής εταιρείας, στα Χανιά.

hania.news