Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Μονοήμερη ανάβαση στη Ζήρεια

Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, μονοήμερη χειμερινή ανάβαση στη Μεγάλη Ζήρεια.
Θα αναχωρήσουμε από τα περιβολάκια με λεωφορείο, στις 07.00 πμ για το οροπέδιο Ζήρειας. Η πορεία μας θα ξεκινήσει από το χιονοδρομικό κέντρο και κάνοντας μια μικρή στάση στο καταφύγιο (1.680 μ), θα συνεχίσουμε για την κορυφή, Σημείο (2.374 μ). Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή. 

Η Ζήρεια είναι ένα βουνό με σχετικά μικρές κλίσεις, κατάλληλο για αρχάριους. Βέβαια όπως γίνεται σε όλα τα βουνά τη χειμερινή περίοδο (και όχι μόνο), οι καιρικές συνθήκες είναι απρόβλεπτες και έτσι το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί.

Βαθμός Δυσκολίας: Α – Β , Ώρες Πορείας: 6

Εξοπλισμός Χειμερινός: Ορειβατικές μπότες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, γκέτες, μπατόν, σκούφος ή μπαλακλάβα, κασκόλ, 2 ζεύγη αδιάβροχα γάντια, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αδιάβροχο παντελόνι, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου – μάσκα θύελλας, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, νερό.

Κόστος συμμετοχής: 15 €.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους:
Παναγουλόπουλο Θεόδωρο 6985916716
Ζάρκου Κατερίνα 6980438060
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00)
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών.