Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εξιχνιάστηκαν 23 κλοπές και απόπειρες κλοπών στην Αρκαδία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, είκοσι τρείς περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών, οχημάτων, σε καταστήματα και σε οχήματα, στην Τρίπολη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας. 

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (2.2.2020) το απόγευμα, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αρκαδίας, τρείς (3) ημεδαποί, 29χρονη και δύο (2) ανήλικοι.

Ειδικότερα, προχθές (2.2.2020) και πρώτες πρωινές ώρες στην Τρίπολη, οι ανωτέρω διέρρηξαν όχημα ημεδαπού και αφαίρεσαν μία τσάντα, η οποία περιείχε είδη υπόδησης και προσωπικά αντικείμενα.

Μετά από άμεση αστυνομική κινητοποίηση, οι αστυνομικοί της Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αρκαδίας εντόπισαν τους ανωτέρω και τους προσήγαγαν και λίγο αργότερα συνελήφθησαν.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και απόπειρες αυτών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη πέντε (5) ημεδαπούς, ηλικίας από 18 έως 53 ετών και ανήλικο, αντίστοιχα, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 26.12.2019 έως και προχθές (2.2.2020), είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, στην Τρίπολη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, διέπραξαν συνολικά:

εννέα (9) κλοπές οχημάτων, από τα οποία ανευρέθηκαν τα επτά (7) και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους,
δύο (2) κλοπές- διαρρήξεις και έξι (6) απόπειρες κλοπών- διαρρήξεων σε οχήματα και
τέσσερις (4) κλοπές-διαρρήξεις και μία (1) απόπειρα κλοπής-διάρρηξης σε καταστήματα.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει συνολικά χρήματα και ηλεκτρονική συσκευή, η οποία βρέθηκε και αποδόθηκε στον κάτοχο της, ενώ επιπλέον κατηγορείται και μία (1) 36χρονη ημεδαπή για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Κατασχέθηκαν ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, διαρρηκτικά εργαλεία και κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Τρίπολης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και για την ταυτοποίηση των αγνώστων δραστών.