Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζει η επιστολή των γονέων της μαθήτριας που λιποθύμησε -video

Αίσθηση στο πανελλήνιο προκάλεσε το θέμα της εφ.«Πατρίς» για την κατάσταση που βιώνει η οικογένεια από τον Πύργο και το γεγονός της λιποθυμίας της μαθήτριας, η οποία λόγω έλλειψης χρημάτων υποσιτιζόταν για μέρες.



 

Δεκάδες απλοί άνθρωποι, επιχειρηματίες ακόμα και από το εξωτερικό επικοινώνησαν με τα γραφεία της εφημερίδας ζητώντας λεπτομέρειες για το πώς μπορούν να συνδράμουν και να ανακουφίσουν το δράμα που βιώνει η οικογένεια.

Άλλοι ρωτούσαν για το πώς μπορούν να προσφέρουν φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης, άλλοι ζήτησαν να συνδράμουν οικονομικά την οικογένεια .

Το κυρίαρχο όμως είναι ότι όλοι θέλουν να σταθούν δίπλα στους δύο γονείς και στα παιδιά, κατανοώντας τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν όλο αυτό το διάστημα, αποδεικνύοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι αυτός ο λαός, ο Ελληνικός Λαός διαθέτει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό…το αίσθημα της αλληλεγγύης.

Συνάμα υπήρξε και άμεση αντίδραση από τον Δήμο Πύργου προκειμένου να εξεταστεί ο τρόπος στήριξης της οικογένειας.

Δεν θέλουμε ελεημοσύνη

Δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την ημέρα που μία μαθήτρια του γυμνασίου επιστρέφοντας στο σπίτι της λιποθύμησε στην μέση του δρόμου μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών και όλοι αναρωτιόντουσαν γιατί…

Το μυαλό όλων πήγε σε αδυναμία του οργανισμού αλλά κανείς δεν υποψιάστηκε πως είναι ένα θύμα…της κρίσης… αφού οι άνεργοι γονείς της τα ελάχιστα χρήματα που ήταν για το φαγητό τα είχαν δώσει για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ενός μισοτελειωμένου σπιτιού….με αποτέλεσμα το κορίτσι να μην έχει φάει, έμεινε νηστικό, δεν αντέξει και λύγισε…

Όπως ανέφερε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ TV ο πατέρας της μαθήτριας «είναι απαράδεκτο να είμαστε στην οικογένεια και οι δυο γονείς άνεργοι και να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία που έχουμε και που είναι ημιτελής και άλλους φόρους που δεν μας αναλογούν».

Όπως ανέφερε ο πατέρας αυτό που ζητάει η οικογένεια δεν είναι ελεημοσύνη άλλα δικαιοσύνη από την πολιτεία….

«Είμαστε και οι δύο άνεργοι παρόλα αυτά πληρώνουμε φόρους και δυστυχώς σε όσα προγράμματα εργασίας έχουμε υποβάλει αιτήσεις δεν κατορθώσαμε να ενταχθούμε».

Δεν θέλουμε ελεημοσύνη, δουλειά θέλουμε για να μπορέσουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς τα παιδιά μας ανέφερε ο πατέρας της μαθήτριας αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την υπερηφάνεια που τον διακατέχει…

patrisnews.com