Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Επίτροπο Οικονομίας της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, συναντήθηκε σήμερα με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιο για θέματα Οικονομίας, κ. Paolo Gentiloni, ο οποίος επισκέπτεται επισήμως τη χώρα μας.



 

Ο κ. Τασούλας καλωσόρισε τον κ. Gentiloni στη Βουλή με ένα συμβολικό δώρο, ένα λεύκωμα της Πινακοθήκης Ευάγγελου Αβέρωφ, επισημαίνοντας ότι στο εξώφυλλο του λευκώματος απεικονίζεται ένας πίνακας του διακεκριμένου Έλληνα ζωγράφου της εποχής του Μεσοπολέμου, Μιχάλη Οικονόμου, με τίτλο “Το σπίτι που ονειρεύεται”.

«Πιστεύω πως ο τίτλος αυτός είναι συμβολικός για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Μια Ευρώπη που ονειρεύεται με ρεαλισμό έναν κόσμο ευημερίας, πράσινης ανάπτυξης και κοινωνικής  δικαιοσύνης» υπογράμμισε ο κ. Τασούλας, συμπληρώνοντας πως προσφέρει “Το σπίτι που ονειρεύεται” σε έναν Επίτροπο που θέλει και μπορεί να συμβάλει ώστε αυτά τα όνειρα των Ευρωπαίων πολιτών να γίνουν πραγματικότητα.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομίας, ο οποίος έχει διατελέσει και Πρωθυπουργός της Ιταλίας, εξέφρασε τη χαρά του που επισκέφθηκε για πρώτη φορά επισήμως τη Βουλή των Ελλήνων και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για το δώρο του, λέγοντας: «Το σπίτι της Δημοκρατίας βρίσκεται εδώ. Εξαρτάται από εμάς να προσπαθήσουμε να κάνουμε τα όνειρα πραγματικότητα».

Αμέσως μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου συνόδευσε τον κ. Gentiloni στην Αίθουσα Γερουσίας, όπου ο Επίτροπος Οικονομίας και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ενημέρωσαν τους Βουλευτές της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, οι οποίες συνεδρίασαν από κοινού, επί του θέματος «Επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης. Η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια πράσινη και δίκαιη οικονομία».

Τον Επίτροπο της Ε.Ε. συνόδευε ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης.