Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Νεμέας: Αποκατάσταση της αλήθειας για το έργο αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ταγαρά και την έκδοση του από 7-2-2020 δελτίου Τύπου του Δημάρχου Νεμέας, αναφέρουμε τα εξής: 

Χαιρόμαστε που το έργο «Εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων και δίκτυο αποχέτευσης Δήμου Νεμέας» προχωράει στην υλοποίησή του.Είμαστε όμως υποχρεωμένοι,  για την αποκατάσταση της αλήθειας και των πραγματικών δεδομένων του έργου, να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι το έργο « ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΕΕΛ) ΝΕΜΕΑΣ » εντάχτηκε στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» (ΚΥΑ 13022 -ΦΕΚ 1377Β/24-4-2018) με την πολύ σημαντική χρηματοδότηση των 15.848.000 Ευρώ, επί υπουργίας του Υπουργού Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Σκουρλέτη. Η συμβολή του Δήμου Νεμέας προς αυτή την κατεύθυνση σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις των βουλευτών Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ Νεμέας, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ικανοποίηση ενός διαχρονικού αιτήματος της τοπικής κοινωνίας με την ένταξη και χρηματοδότηση του εξαιρετικά κρίσιμου και αναγκαίου έργου του βιολογικού καθαρισμού για την περιοχή της Νεμέας.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στους συμπολίτες μας του Δήμου Νεμέας, ότι το έργο αυτό είχε κατατεθεί για χρηματοδότηση ως εμπροσθοβαρές, μάλιστα, έργο από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, το Φθινόπωρο του 2014,  χωρίς όμως να υπάρχει καμιά δεσμευμένη πίστωση και για προεκλογικούς και μόνο λόγους, με αποτέλεσμα να μην ξεκινήσει ποτέ η εκτέλεσή του!

Για τον λόγο αυτό πιστεύουμε ότι η αναφορά περί «…καταλυτικής συμβολής…» του κ. Ταγαρά στην εξέλιξη του έργου  με την «…παρακολούθησή του από την αρχή…» στο Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Νεμέας όχι μόνο δεν αποδίδει ούτε στο ελάχιστο την πραγματικότητα, αλλά καθιστά  εμφανή  και την σκοπιμότητα της έκδοσης του δελτίου τύπου για μικροπολιτικούς και μόνο λόγους.

Επίσης αναρωτιόμαστε κύριε Ταγαρά, αν είναι πάγια τακτική της κυβέρνησής σας, να οικειοποιείστε έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

12/02/2020  ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΜΕΑΣ