Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Ανάβαση στις κορυφές Κλάπα – Φράγκα

Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει χειμερινή ανάβαση, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, στις κορυφές Κλάπα (1625 μ) – Φράγκα (1760 μ), που βρίσκονται μεταξύ Τριανταφυλλιάς (Ντουρντουβάνα) και Σαϊτά. Η πορεία θα ξεκινήσει από το διάσελο Σαϊτά / Κλάπας( 1180 μ) και μετά από ομαλή ανάβαση δύο ωρών περίπου θα φθάσουμε στην κορυφή Κλάπα ( 1626 μ). 

Στην συνέχεια κατεβαίνουμε στο διάσελο Κλάπα- Φράγκα. Από εκεί μια ομάδα θα ανέβει στην κορυφή Φράγκα (1732 μ), με διάρκεια ανάβασης περίπου μιάμισης ώρας, με θέα προς τις υπόλοιπες κορυφές των Αροανίων, της Ζήρειας και του Μαινάλου. Η επιστροφή θα γίνει προς το χωριό Λυκούρια, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα για φαγητό (σε συνεννόηση με τον αρχηγό) και καφέ.

Ορειβατική: Β.Δ.: Β , Ω.Π. : 7
Πεζοπορική: Β.Δ.: ΑΒ , Ω.Π. : 6

Εξοπλισμός Χειμερινός: Ορειβατικές μπότες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, γκέτες, μπατόν, σκούφος ή μπαλακλάβα, κασκόλ, 2 ζεύγη αδιάβροχα γάντια, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αδιάβροχο παντελόνι, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου – μάσκα θύελλας, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, νερό.

Αναχώρηση: Στις 7:00 από τα περιβολάκια.
Κόστος εξόρμησης: 15 €

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον αρχηγό:
Ντρούδη Νίκο 6944645278
στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00 – 22:00)
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.

• Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη του αρχηγού.
• Δανεισμός ορειβατικών υλικών γίνεται στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου.