Προσφυγικό: Σφοδρές αντιδράσεις σε Χίο και Λέσβο -χημικά από τα ΜΑΤ

Πάνω από 5.000 Χιώτες και Χιώτισσες απάντησαν στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που έπνιξε στα χημικά τις δίκαιες αντιδράσεις τους, με την δυναμική συμμετοχή τους στην συγκέντρωση της πλατείας Βουνακίου στις 11 το πρωί της Τρίτης, 25 Φεβρουαρίου 2020, αμέσως μετά τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των ΜΑΤ. 

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της συντονιστικής επιτροπής αιρετών και κατοίκων Χίου, οι συγκεντρωμένοι φανερά αγανακτισμένοι και προβληματισμένοι με την σκληρότητα που αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ τους πολίτες εκδήλωσαν την ξεκάθαρη απόφασή τους να συνεχισθεί ο αγώνας κατά του κυβερνητικού σχεδιασμού για τη κατασκευή της υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στο Αίπος.

Την ίδια αγανάκτηση και οργή σε όλους τους τόνους εξέφρασαν ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος, λέγοντας ότι με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας γνώρισε την σκληρότητα των ΜΑΤ, ενώ ο αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Μπουρνιάς ο οποίος αναφέρθηκε στο περιστατικό με τον τραυματισμό του δημάρχου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, χθες βράδυ στο λιμάνι των Μεστών και ανακοίνωσε ότι ο δήμαρχος παραμένει κλινήρης στο νοσοκομείο Χίου.

Ο κ. Δημήτρης Παπαλιός από την συντονιστική επιτροπή χαρακτήρισε persona non grata τον βουλευτή Χίου και υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, συνέστησε στους πολίτες ψυχραιμία και κάλεσε σε συμμετοχή μαζί με όλα τα μέλη της επιτροπής στην παράκληση του μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο στον Άγιο Γιώργη στο Φλώρι του Αίπους, με εκκίνηση από το κτίριο του ΦΟΒ στις 2.30 το μεσημέρι της Τρίτης.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν στην συνέχεια πορεία από την πλατεία στο γραφείο του κ. Μηταράκη, στο τέρμα της οδού Απλωταριάς, με συνθήματα εναντίνον και ζητώντας την παραίτησή του.

Χημικά και ξύλο και στην Λέσβο

Διπλή απρόκλητη επίθεση δέχθηκαν οι κάτοικοι της Λέσβου που ήταν συγκεντρωμένοι στο Διαβολόρεμα, στην έτερη είσοδο προς την επιταγμένη έκταση της Καράβας.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν όχι μία, αλλά δύο φορές, να διασπάσουν το πλήθος που διαμαρτύρεται για την επίταξη και τη νέα κλειστή δομή που επιχειρεί να φτιάξει η Κυβέρνηση της ΝΔ στη Λέσβο

Από την επίθεση των ΜΑΤ έπιασαν μάλιστα και μικρές εστίες φωτιάς μέσα στο δάσος.

Οι κάτοικοι της Λέσβου που βρίσκονταν στο σημείο, μαζί τους και ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, κλαίγοντας κυριολεκτικά από τα χημικά, δεν μπορούσαν να πιστέψουν τη βιαιότητα της επίθεσης.

astraparis.gr stonisi.gr