Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο τ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης επισκέφτηκε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2020 στο Επιμελητήριο Κορινθίας, με πρωτοβουλία του συντονιστή της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γεωργίου Παπασταμόπουλου, ο τ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και τ. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Ιωάννης Δραγασάκης επισκέφτηκε τον  Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτη Πιτσάκη, στο Επιμελητήριο Κορινθίας.



 

Επίσης τον κ. Δραγασάκη συνόδευσε ο τ. Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, ο τ. Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής, κ. Χαράλαμπος Κασίμης και παρευρέθηκαν ο Ά Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Σωτήρης Σπηλιωτακάρας, ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής του επιμελητηρίου, κ. Σωτήρης Κοροβήλος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας, κ. Νικόλαος Βλάχος.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα του νομού. Ο κ. Πιτσάκης εστίασε χαρακτηριστικά στα παρακάτω θέματα:

  1. Στην απουσία ενός οργανωμένου εθνικού σχεδίου ανάπτυξης επιχειρηματικών πάρκων ως αποτρεπτικό λόγο για την προσέλκυση νέων επενδύσεων στη χώρα μας. Τονίστηκε ότι ο Ισθμός πρέπει να θεσμοθετηθεί ως υψηλών προδιαγραφών επιχειρηματικό πάρκο άμεσα.
  2. Στην άμεση άρση γραφειοκρατικών εμποδίων, ειδικά σε αδειοδοτικά, περιβαλλοντικά, πολεοδομικά θέματα και η εισαγωγή της χώρας στην ψηφιακή εποχή.
  3. Στην κρατική στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων.
  4. Στη διασφάλιση συνθηκών πλήρους απασχόλησης για τους εργαζόμενους.
  5. Στη δημιουργία Μητρώου Υγιών επιχειρήσεων, οι οποίες θα επιβραβεύονται φορολογικά.
  6. Στην παροχή δεύτερης ευκαιρίας από το τραπεζικό σύστημα σε επιχειρηματίες που διέλυσε η κρίση, ώστε να ξαναστήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Ο κ. Δραγασάκης αφού συμφώνησε με τη σημαντικότητα των  ζητημάτων που έθεσε ο κ. Πιτσάκης, δήλωσε ότι θα μπορεί το Επιμελητήριο Κορινθίας να έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, έτσι ώστε να έχει την απαραίτητη πληροφόρηση για άντληση επιδοτούμενων προγραμμάτων και πηγών χρηματοδότησης με σκοπό την αξιοποίηση της από τα μέλη του επιμελητηρίου. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη για μακροχρόνιες συνεργασίες μεταξύ των θεσμών και συμφωνήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους.

Η συνάντηση έκλεισε σε θετικό και αισιόδοξο κλίμα.