Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Να γίνει σύσταση από τον ΕΟΔΥ στην εκκλησία για τη Θεία Κοινωνία

Παρέμβαση για τις εξελίξεις μετά τα τελευταία κρούσματα κορωνοϊού έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι είναι άμεση ανάγκη να γίνει μια σύσταση στον ΕΟΔΥ ώστε να σταματήσει η «αντιεπιστημονική, αναχρονιστική και εν τέλει επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, θέση και στάση σε σχέση με τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να πάρει και η εκκλησία, όπως αντίστοιχα ελήφθησαν σε άλλες χώρες καθολικές και ορθόδοξες σε σχέση με τη Θεία Κοινωνία».
 

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα το επόμενο διάστημα και χαρακτήρισε την κατάσταση στην Πάτρα «πολύ ανησυχητική».

«Εμείς ορθώς αναβάλαμε όλες τις μαζικές κομματικές εκδηλώσεις μας γιατί έχουμε υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Και ορθώς επίσης δεν έχουμε επιλέξει μια πολιτική ισοπεδωτικής κριτικής στην κυβέρνηση, όπως έκανε αυτή σε εμάς, ακόμη και σε ευαίσθητα θέματα όπως αυτό της δημόσιας υγείας. Σας θυμίζω ότι πέρυσι ο ιδιος ο κος Μητσοτάκης στη Βουλή μας κατηγορούσε ως υπεύθυνους για τους θανάτους από την εποχιακή γρίπη, ενώ οι αντίστοιχοι φέτος είναι πολλαπλάσιοι», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Τσίπρας: Φανταστείτε τι θα λέγανε αν ήταν υπουργοί Ξανθός και Πολάκης

Επίσης, αναρωτήθηκε τι θα είχε συμβεί αν επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε αυτή η έξαρση: «Φανταστείτε λοιπόν αν είχαμε επί των ημερών Ξανθού και Πολάκη κορονωϊό και αν είχε συμβεί αυτό που συνέβη στη Πάτρα, τι θα είχε συμβεί. Θα ζητάγανε το κεφάλι τους επί πίνακι. Εμείς αντιθέτως με αίσθημα ευθύνης δε θα επικεντρώσουμε στη κριτική και στη καταγγελία αλλά θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο εποικοδομητικά, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του ΕΣΥ», σημείωσε.

Τέλος, ζήτησε ενίσχυση των προληπτικών μέτρων αλλά και των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων. «Νομίζω ότι πρέπει άμεσα να ζητήσουμε να ενισχυθούν τόσο τα προληπτικά μέτρα όσο και οι ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία. Πρέπει να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κρεβάτια. Και να τηρηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα».