Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου για την Ημέρα της Γυναίκας

Το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου απευθύνει θερμό χαιρετισμό στις εργαζόμενες , άνεργες , συνταξιούχες γυναίκες με την ευκαιρία της 8ης Μάρτη και τις καλεί να εντείνουν τον αγώνα τους μέσα από τα συνδικάτα .



 

Η παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι αφορμή να αναδειχτούν πιο έντονα τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των γυναικών αλλά και των εργαζομένων γενικότερα σε ένα περιβάλλον εκμετάλλευσης και καταπίεσης των αδύναμων κοινωνικά ομάδων .

Οι γυναίκες συνεχίζουν να αποτελούν την περισσότερο πληττόμενη ομάδα πληθυσμού από την ανεργία , τις απολύσεις , την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την ανατροπή των ασφαλιστικών διατάξεων που στηρίζουν την μητρότητα και την οικογένεια .

Οι μνημονιακές και καθαρά ιδεοληπτικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν και παράγουν ακόμα αποτελέσματα ,έχουν βασικό τους θύμα τις γυναίκες του μόχθου ,τις γυναίκες που κρατούν τον θεσμό της οικογένειας ψηλά .

Οι πρόσφατες αλλαγές στους ασφαλιστικούς Νόμους προσβάλουν κατάφορα τον ρόλο της γυναίκας – μητέρας – εργαζόμενης και δεν της αναγνωρίζουν καμία ουσιαστική συνταξιοδοτική ελάφρυνση καμία ηθική ανταμοιβή ,καμία αναγνώριση του στυλοβάτη της ελληνικής οικογένειας ,παρά μόνο υποκριτικά αναφέρουν το δημογραφικό πρόβλημα και τις επιπτώσεις του στο ασφαλιστικό σύστημα με την αύξηση των ορίων ηλικίας .

Το συνδικαλιστικό κίνημα τοποθετεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα την πλήρη και ουσιαστική ισότητα ανδρών – γυναικών στην οικογένεια , στην δουλειά , στην μόρφωση και στην εξέλιξη.

Παλεύουμε για να μην υπάρχει καμία διάκριση στην εργασία, ούτε λόγο φύλου ,ούτε την οικογενειακή ή την κοινωνική κατάσταση, την εγκυμοσύνη τη φυλή, το χρώμα, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, τις γενεαλογικές καταβολές, τις θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις, την αναπηρία ή τη χρόνια πάθηση, την ηλικία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα ή τα χαρακτηριστικά φύλου.

Παλεύουμε για ίση αμοιβή για ίση εργασία

Η 8η Μαρτίου είναι η ημέρα που οι διεκδικήσεις ετών γίνονται πιο επίκαιρες από ποτέ. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κορίνθου χαιρετίζει όλες τις γυναίκες που αρνούνται να θυσιάσουν τα δικαιώματα και τη ζωή τους στο κατεστημένο και την ανισότητα. Οι γυναίκες της χώρας μας όχι μόνο έχουν πολλούς λόγους να παλέψουν αλλά και να αντισταθούν στις λογικές και τις τακτικές των ελίτ ,ενάντια στο σύγχρονο μεσαίωνα ,ενάντια στην βαρβαρότητα που ζουν.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Για μια Κοινωνία Ισότητας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ