Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δελτίο τύπου για το κλείσιμο φροντιστηρίων λόγω κορονοϊού

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών του Ν. Κορινθίας αντιλαμβανόμενος την σοβαρότητα της κατάστασης που αφορά τη διάδοση του κορονοϊού θα τηρήσει απαρέγκλιτα την απόφαση να παραμείνουν κλειστές όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες για τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες, επομένως και όλα τα φροντιστήρια Μ. Εκπαίδευσης.



 

Η ευθύνη μας ως δάσκαλοι επιβάλει πέρα από τους λόγους υγείας και για ηθικούς λόγους με αίσθημα ευθύνης να τηρήσουμε την απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, γιατί οφείλουμε να προφυλάξουμε τόσο τους μαθητές και τις μαθήτριες μας, όσο και τη δημόσια υγεία.

Καλούμε όσους είναι επιφορτισμένοι από το νόμο για να ελέγχουν τη νομιμότητα να πράξουν τα δέοντα και να επιβάλλουν την τήρηση του νόμου, όχι μόνο για τα νόμιμα φροντιστήρια τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα τηρήσουν ευλαβικά το νόμο, όσο και για τα   –δυστυχώς-  μη αδειοδοτημένα «φροντιστήρια» και για τους κάθε λογής «ιδιαιτεράδες», διορισμένους ή μη, οι οποίοι θα βρουν την ευκαιρία, μη νόμιμοι όντας, να προβάλουν τον εαυτό τους ως δήθεν «υπεύθυνο» και «συνεπή» στη δουλειά του!

Η υπευθυνότητα επιβάλει την τήρηση των κανόνων που διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία και κατ’ επέκταση την υγεία των μαθητών και των οικογενειών τους, αλλά και των εργαζομένων στα φροντιστήρια και γι’ αυτό καλούμε τους γονείς να αποδοκιμάσουν όσους θα τους «πουλήσουν» αυτήν την ιδιότυπη υπευθυνότητα και τους κατά το νόμο υπεύθυνους να αναλάβουν αποφασιστική δράση σε όποια περίπτωση προκύψει παράβαση της απόφασης επιβάλλοντας και τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Σε κάθε περίπτωση οι επαγγελματίες φροντιστές εκπαιδευτικοί θα μεριμνήσουν, ώστε οι ώρες που θα χαθούν να αναπληρωθούν, όταν επιτραπεί η λειτουργία των φροντιστηρίων, ή να καλυφθούν με εξ’ αποστάσεως διδασκαλία.

Ο Πρόεδρος                             Η Γραμματέας

Βασιλακόπουλος Θοδωρή           Αλεξάνδρα Γκανά