Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Alert από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας – «Μείνετε σπίτι»

Τον κώδωνα του κινδύνου προς τις ευπαθείς και όχι μόνο ομάδες για τον κοροναϊό κρούει με έκτακτο μήνυμά της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Με μήνυμά της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προς όλους τους πολίτες ενημερώνει το κοινό και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες να μείνουν σπίτι όσο γίνεται περισσότερο για να μην εξαπλωθεί ο κοροναϊός.



 

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα αναφέρει: Οδηγίες για κοροναϊό, ευπαθείς ομάδες: «Μείνετε σπίτι όσο γίνεται περισσότερο».

Γενικός πληθυσμός: «Μείνετε σπίτι με το παραμικρό σύμπτωμα ίωσης».

«Αν έχετε συμπτώματα, μιλήστε με γιατρό πριν πάτε νοσοκομείο».

«Τηρείτε κανόνες υγιεινής. Μην βάζετε εσάς και τους άλλους σε κίνδυνο».

Το τόνισε ο πρωθυπουργός

“Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει στο εξής τον συντονισμό Kυβέρνησης, Aυτοδιοίκησης, Eνόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας”, ανέφερε στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Το Δημόσιο θα λειτουργεί κανονικά. Θα δοκιμάσει όμως και νέα εργαλεία, όπως το ευέλικτο ωράριο, η τηλεδιάσκεψη και η εργασία εξ αποστάσεως. Έτσι, οι υπάλληλοι θα παραμένουν ενεργοί ακόμη κι αν χρειαστεί να λείψουν για λίγο. Φροντίζουμε, πάντως, κρίσιμες υποδομές και υπηρεσίες να μην υπολειτουργούν ούτε στιγμή” συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε κανόνες υγιεινής και προέτρεψε τις ευπαθείς ομάδες να περιοριίσουν τις μετακινήσεις τους: “Ας ξαναθυμηθούμε μερικές απλές, αλλά πολύτιμες συμβουλές, που πρέπει να καθιερωθούν στη ζωή μας, ακριβώς για να την προστατέψουν.

Όλοι, να κάνουμε από σήμερα καθημερινό αυτοματισμό την προσωπική μας υγιεινή: Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας. Αποφεύγουμε να ακουμπάμε το πρόσωπό μας. Μένουμε σπίτι όταν έχουμε συμπτώματα ίωσης.

Δεν πηγαίνουμε, επίσης, σε συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους. Και, δεν ανταποκρινόμαστε στις χειραψίες και πολλές επαφές. Δεν θα φανούμε αγενείς, αλλά υπεύθυνοι.

Πάνω από όλα, όμως, προφυλάσσουμε τους μεγαλύτερους ανθρώπους και τους σοβαρά ασθενείς, που απειλούνται πιο πολύ. Δεν τους επισκεπτόμαστε συχνά. Και οι ίδιοι, ας περιορίσουν τις δραστηριότητες τους. Θα είναι για το καλό το δικό τους και των γύρω τους.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν αμφισβήτηση ατομικών δικαιωμάτων. Αλλά κοινωνικό καθήκον και μήνυμα συνειδητού αυτοπεριορισμού που αφορά κυρίως τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και τους υπόλοιπους πολίτες όταν έχουν συμπτώματα.

Δεν θέλουμε να βλάψουμε τον εαυτό μας και αυτούς που αγαπάμε”.