Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: 73 νέα κρούσματα. Κλείνουν μπαρ, καφέ, εμπορικά κέντρα

Νέα έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί ο κοροναϊός. Επεκτείνονται τα προληπτικά μέτρα για να μην έχουμε διασπορά, τόνισε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. «Τα μέτρα δεν τηρούνται», σημείωσε ο υπουργός, Κικίλιας.



Ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε ότι από την αρχή της επιδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας έχουν εμφανιστεί 190 κρούσματα συνολικά στη χώρα μας. Δηλαδή, έχουμε 73 νέα κρούσματα μέσα σε μία ημέρα.

Κλείνουν εμπορικά κέντρα
Μπαρ, καφέ και καφετέριες
Όλη η εστιάση εκτός από delivery και τα take away
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τους ανοιχτούς χώρους
Κλείνουν τα κέντρα αισθητικής
Παραμένουν ανοιχτά τα τρόφιμα, τα σούπερ μάρκετ
Ανοιχτά τα φαρμακεία, οι φούρνοι
Λαμβάνονται ειδικά μέτρα για υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων για 15 μέρες με εξειδίκευση των μέτρων το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, αναστέλλεται για ίσο διάστημα η λειτουργία παιδότοπων, γυμναστηρίων, θεάτρων, χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και κέντρων διασκέδασης. Την Παρασκευή 13/3, ανακοινώθηκε το κλείσιμο μουσείων και αρχαιολογικών χώρων έως τις 30 Μαρτίου.

Κορονοϊός: Οι γεμάτες πλατείες και καφετέριες φέρνουν σκληρότερα μέτρα!
Όλα αυτά έρχονται τόσο ως μέτρο πρόληψης, αλλά και ως “αντίδοτο” σε καταστάσεις που καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα και δείχνουν πως η ατομική ευθύνη έχει πάει… περίπατο! Εικόνες άλλωστε σαν κι αυτές προκάλεσαν εντυπώσεις

“Είχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Σήμερα επεκτείνουμε τα μέτρα για να μην έχουμε διασπορά του κορονοϊού”, είπε ο Βασίλης Κικίλιας ξεκινώντας την ενημέρωση.

Και συνέχισε: “Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν νέα κρούσματα. Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού δεν τηρούνται. Θα πω ξανά ότι δίνουμε μία μάχη που θα κριθεί από το ποιοι θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση”, είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Κορονοϊός: 190 τα κρούσματα στην Ελλάδα
Στην συνέχεια, πήρε τον λόγο ο κ. Τσιόδρας και τόνισε: “Σας ανακοινώνουμε ένα συνολικό αριθμό 190 κρουσμάτων, 36 από τα οποία είναι υπό διερεύνηση. 11 κρούσματα δεν έχουν σύνδεση. 5 νοσούν σοβαρά και είναι διασωληνωμένοι. Μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκαν 2.700 έλεγχοι”.

Όσον αφορά στα νέα μέτρα; “Λουκέτα” παντού!

Κλείνουν εμπορικά κέντρα, καφές, μπαρ, καφετέριες, εστίαση εκτός delivery και take away, βιβλιοθήκες, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.