Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 331 έφτασαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Στην σημερινή ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα, λοιμωξιολόγο, από την επιτροπή του υπουργείου Υγείας για τον Covid-19, έγινε γνωστό ότι υπάρχουν ακόμη 103 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 331.



 

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, το απόγευμα της Κυριακής, από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 49 , ενώ συνολικά στη χώρα μας εντοπίζονται νέα 103 κρούσματα καθώς 54 νέα κρούσματα από προηγούμενες μέρες έγιναν γνωστά σήμερα
331 τα κρούσματα, 44 κρούσματα χωρίς ιστορικό ταξιδιού και επαφή με άλλους ασθενείς
8 διασωληνωμένοί ασθενείς

και 4 θάνατοι

Μακραίνει συνεχώς ο κατάλογος, και στη χώρα μας, με τα κρούσματα και τα θύματα της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο πανδημικός κορωνοϊός SARS-CΟV-19.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Τσιόδρας, στην Ελλάδα έχουμε πλέον στο σύνολο 331 ασθενείς με κορωνοϊό, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες προστέθηκαν 103 άλλα κρούσματα.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 51 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ 8 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Οσον αφορά τους τέσσερις νεκρούς: Σύμφωνα με οσα έχουν γίνει γνωστά, όλοι έπασχαν απο σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, το ιστορικό τους δηλαδή ήταν επιβαρυμένο. Άρα περιλαμβάνονταν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για τις οποίες επιστημονικές και υγειονομικές αρχές μας επιχειρούν να υψώσουν τείχος προστασίας με τη βοήθεια και την ατομική ευθύνη όλων ημών.

Το τελευταίο και νεότερο ηλικιακά θύμα του κορωνοιού, ενας 53χρονος που εργαζόταν στο νοσοκομείο Καστοριάς.

Η αρχή της φονικής διαδρομής του κορωνοιού έγινε απο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, τα χαράματα της περασμένης Τετάρτης, με τον θάνατο του 66χρονου από την Ηλεία, του πρώτου ασθενη που είχε εισαχθεί στο νοσοκομειο αυτό με πνευμονία την οποία εκδήλωσε επιστρέφοντας από ταξίδι στο Ισραήλ. Ο άτυχος άνδρας είχε εισαχθεί στις 2 Μαρτίου ενω στις 6 Μαρτίου διασωληνώθηκε. Τις επόμενες τέσσερις ημέρες παρουσίασε σημαντικη επιδείνωση που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια. Κατέληξε στις 12 Μαρτίου.

Ο 66χρονος είχε υποκείμενο, καρδιαγγειακό νόσημα. Κατά πληροφορίες είχε υποβληθεί σε καρδιοχειρουργική επέμβαση.

Τα επόμενα δύο θύματα, ενας 90χρονος και ενας 67χρονος, είχαν επίσης σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας. Ήταν και οι δυο διασωληνωμένοι. Ωστόσο, αυτο που τα διαφοροποιεί ως περιστατικά είναι πως δεν είχε γίνει γνωστή η νοσηση τους και η μόλυνση τους απο τον κορωνοιό, δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνονταν στους ασθενεις που είχε υπόψη του ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και το υπουργείο.

Ο μεν 90χρονος είχε εισαχθεί με πνευμονία στο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 11 Μαρτίου και κατέληξε στις 14 Μαρτίου. Δεν είχε αναφερθεί στους διασωληνωμένους ασθενεις.

Ο 67χρονος, επίσης, με υποκείμενα νοσήματα, εισήχθη στο ΓΝ Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε χθες.

Ο 53χρονος είχε και αυτός υποκείμενο νόσημα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.