Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

video της ΚΝΕ: Είναι πανδημία αλλά κάποιοι το βλέπουν ως ευκαιρία

Video για την πανδημία του κορωνοϊού υπό τον τίτλο «Και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή… Τη δυναμώνουμε!» κυκλοφόρησε το βράδυ της Τρίτης, η ΚΝΕ.

Η νεολαία του ΚΚΕ κάνει λόγο για «την έλλειψη μέτρων προστασίας των νοικοκυριών και τις ελλείψεις στο σύστημα δημόσιας υγείας». 

Στην αρχή του video εμφανίζονται η αναπληρωτής κυβερνητική εκπρόσωπος, ο υπουργός Υγείας και ο πρωθυπουργός όπου μεταξύ άλλων στις δηλώσεις τους αναφέρονται και στην ατομική ευθύνη.

«Δεν είναι ομως μόνο ατομικό το θέμα… Το βασικό πρόβλημα είναι οι τραγικές ελλείψεις του συστήματος υγείας. 30.000 κενά στα δημόσια νοσοκομεία. 40%-50% των οργανικών θέσεων είναι κενές. 25% των κρεβατιών ΜΕΘ είναι κλειστά, λειτουργούν 550 ΜΕΘ ενώ έπρεπε να λειτουργούν 3500» επισημαίνει η ΚΝΕ.

Στη συνέχεια του video αναφέρεται «Είναι πανδημία, αλλά κάποιοι το βλέπουν ως “ευκαιρία”… Και αυτή τη φορά θα την πληρώσει ο λαός. Ανασφάλεια για το μισθό. Παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας. Δυνατότητα τροποποίησης του ωραρίου εργαζομένων χωρίς δήλωση. Στέρηση της κανονικής άδειας μαζί με την άδεια “ειδικού σκοπού”. Πληθώρα μέτρων στήριξης στους επιχειρηματικούς ομίλους».

«Και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή… Τη δυναμώνουμε. Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Επίταξη υποδομών υγείας στον ιδιωτικό τομέα. Εδώ και τώρα έκτακτα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού. Μέτρα προστασίας των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών. Κανένας μόνος του. Ερχόμαστε σε επαφή με τα σωματεία μας!» καταλήγει το video της ΚΝΕ.