Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 800 ευρώ: Τμηματικά και πριν το Πάσχα η καταβολή

Όσοι εργαζόμενοι με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 έως 5 δεν πρόλαβαν να υποβάλουν δήλωση ή οι εργοδότες τους δεν υπέβαλαν εγκαίρως τη Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων στην «Εργάνη», θα υποβάλουν τη δική τους δήλωση μετά τις 10 Απριλίου 

Τις 183.831 έχουν φτάσει οι εργαζόμενοι που υπέβαλαν μέχρι τώρα αιτήσεις στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr. για να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ.

Την ίδια ώρα έχουν ξεπεράσει τις 478.351 οι αιτήσεις των εργοδοτών στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για την υπαγωγή του προσωπικού τους σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης , αριθμός που αντιστοιχεί σε 777.232 εργαζόμενους.

H πρώτη κατηγορία των εργαζομένων των επιχειρήσεων που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με διοικητική εντολή θα πληρωθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων τμηματικά και μέχρι τέλος Απριλίου, Η πληρωμή των εργαζόμενων επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στου ΚΑΔ θα γίνει το Μάιο.

Σημειώνεται ότι όσοι εργαζόμενοι με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 έως 5 δεν πρόλαβαν να υποβάλουν δήλωση ή οι εργοδότες τους δεν υπέβαλαν εγκαίρως τη Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων στο σύστημα «Εργάνη», θα έχουν δυνατότητα να υποβάλουν τη δική τους δήλωση μετά τη λήξη του πρώτου γύρου αιτήσεων, δηλαδή μετά τις 10 Απριλίου στη διάρκεια της παράτασης της προθεσμίας που αναμένεται να δοθεί.

protothema.gr