Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τηλεδιάσκεψη για την διανομή ΤΕΒΑ στις Π.Ε. Αρκαδίας και Κορινθίας

Τον τρόπο για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της διανομής της βοήθειας, εν όψει του Πάσχα, στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ στις Π.Ε. Αρκαδίας και Κορινθίας, συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην τηλεδιασκεψη που είχε xθες Παρασκευή 10 Απριλίου, με τους αντιπεριφερειάρχες Χρήστο Λαμπρόπουλο και Τάσο Γκιολή αντίστοιχα, καθώς και με τους δημάρχους των δύο εν λόγω Περιφερειακών Ενοτήτων. 

“Καταβάλλεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα” σημείωσε ο Π. Νίκας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τελικά η βοήθεια θα φθάσει στους ωφελούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά τις Π.Ε. Αρκαδίας και Κορινθίας όπου η διανομή της βοήθειας του προγράμματος ΤΕΒΑ γινόταν από τους δήμους, ο σχετικός διαγωνισμός δεν τελεσφόρησε, με συνέπεια να δημιουργηθεί κίνδυνος ως προς την υποστήριξη των ασθενών οικονομικά οικογενειών, εν όψει του Πάσχα.

Η λύση που εξετάστηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη για τους ωφελούμενους στις δύο πιο πάνω Περιφερειακές Ενότητες είναι η εξής:

Η Περιφέρεια, θα επιχειρήσει στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας να διαθέτει προπληρωμένες κάρτες από 100 ώς 150 ευρώ ανά οικογένεια, ανάλογα με τον αριθμό των μελών της, μόνο για την αγορά τροφίμων. Το μέτρο αυτό αφορά, αφ’ ενός τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ και συγκεκριμένα 1.622 οικογένειες στην Αρκαδία (διατιθέμενη πίστωση 161.621 ευρώ) και 3.042 οικογένειες στην Κορινθία (διατιθέμενη πίστωση 307.496 ευρώ), και αφ’ ετέρου 410 συνολικά οικογένειες στους δύο νομούς, στις οποίες η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε οξύτατο πρόβλημα επιβίωσης (210 οικογένειες στην Αρκαδία, με διατιθέμενη πίστωση 32.000 ευρώ και 300 στην Κορινθία με διατιθέμενη πίστωση 45.500 ευρώ).