Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
LIFESTYLEΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελένη Ράντου: Να βάλουν μεγάφωνα να ακούσουμε το Χριστός Ανέστη

“Οι επιτάφιοι φέτος θα βγουν;” αναρωτιέται η Ελένη Ράντου. Μια απορία που ίσως να έχει απαντηθεί με τα αυστηρότερα μέτρα της κυβέρνησης ενόψει του Πάσχα. Οι οδηγίες είναι σαφείς και θέλουν τους πιστούς μακριά από τις ενορίες για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. “Ο κόσμος θα αντισταθεί να πάει στην Ανάσταση; Αν πολλοί κάνουν τη σκέψη να περάσουν τον περίβολο της εκκλησίας;” 

Η ηθοποιός προτείνει οι Δήμοι να βάλουν μεγάφωνα σε όλα τα τετράγωνα και τα οποία θα συνδεθούν με την εκάστοτε ενορία για να ακουστεί η αναστάσιμη ακολουθία. “Τουλάχιστον να βγούμε στα παράθυρα να ακούσουμε το Χριστός Ανέστη, μη το μάθουμε κι αυτό από την τηλεόραση” σημειώνει η Ελένη Ράντου.

Μία άλλη ιδέα που δίνει είναι να βάλουμε “ένα φαναράκι στην είσοδο και να δώσουμε ο ένας στον άλλο το Άγιο Φως” “Μήπως αντί να έχουμε μόνο νουθεσίες για να μείνουμε μέσα… μήπως να δίναμε μια εναλλακτική με λίγη εφευρετικότητα; Και η ατομική ευθύνη θέλει μια πρόταση, δεν μπορεί να είναι μόνο λοβοτόμηση” λέει κλείνοντας την ανάρτησή της στο facebook.