Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψήφισμα μηχανικών και συλλογή υπογραφών για τα voucher της ντροπής

Χιλιάδες μηχανικοί σε ηλεκτρονικό ψήφισμα ζητούν να αποσυρθεί η διαδικασία «τηλεκατάρτισης» η οποία εξευτελίζει τους ίδιους και εκθέτει το υπουργείο Εργασίας και τον υπουργό Βρούτση, ενώ ζητούν να δοθεί το επίδομα των 800€ στους επιστήμονες όπως και σε όλους τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα το «Σκοιλ Ελικικου Προσθέσεις και Ελέγχου Λοιμώχθηκαν» έχει κατακλύσει τα κοινωνικά δίκτυα, προσφέροντας άφθονο γέλιο και αγανάκτηση.



 

Χιλιάδες μηχανικοί, όπως αναφέρουν, παρακολουθούν την επικαιρότητα και επιθυμούν δικαιοσύνη, διαφάνεια και σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων, ενώ υψώνουν «φωνή διαμαρτυρίας για την εξελισσόμενη φαρσοκωμωδία με τα voucher της ντροπής».

«Θα πρέπει να γνωρίζει η κυβέρνηση ότι το πλήθος των αιτήσεων οφείλεται στο γεγονός και μόνο ότι οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες της χώρας βασιστήκαμε σε αυτά τα χρήματα προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις που συνεχίζουν να τρέχουν, παρά την απορία του Υπουργού Ανάπτυξης για την αναγκαιότητα των χρημάτων» σημειώνουν και αναφέρουν τα εξής:

Επειδή, ακόμα, και από αυτό το πενιχρό επίδομα με διαδικασία και μεθόδους που υποβαθμίζουν τη νοημοσύνη μας, πολλοί από εμάς εξαιρούνται.
Επειδή το περιεχόμενο της κατάρτισης, που προσφέρεται από τους παρόχους είναι αλλοπρόσαλλο, αντιεπιστημονικό, πρόχειρο και ενδεχομένως, να τίθενται και θέματα πνευματικών δικαιωμάτων καθώς, φαίνεται από τον τρόπο που παρουσιάζεται να έχει “κλαπεί” από κλειδωμένα pdf ή/και να έχει προέλθει από αυτοματοποιημένη μετάφραση.
Επειδή καθημερινά καταγγέλλονται λάθη προφανή, που θα επεσήμαναν ακόμα και παιδάκια δημοτικού.
Επειδή ο τρόπος που έχει στηθεί όλο αυτό το πανηγύρι σπαταλάει δημόσιο χρήμα χαρίζοντάς 80 εκατομμύρια ευρώ σε ΚΕΚ.
Οι υπογράφοντες καλούν «την κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση και να μην καταβάλει ούτε ένα ευρώ από τα 80 εκατομμύρια που υποσχέθηκε στα ΚΕΚ. Απαιτούμε τα 80 εκατομμύρια ευρώ να δοθούν στους επιστήμονες και την κοινωνία» και απαιτούν «να αποσυρθεί αυτό το έκτρωμα, να σταματήσει η κοροϊδία με τα κλικ και να δοθεί το επίδομα των 800 € στους επιστήμονες όπως και σε όλους τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις».