Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι σημαίνει θα βγούμε σιγά σιγά από την καραντίνα; Μας δουλεύουν κανονικά και με το νόμο

Είμαστε 21 Απριλίου και όπως έχουμε πληροφορηθεί, ο κορονοϊός θερίζει ανά τον πλανήτη. Επίσης εδώ έλαβαν έκτακτα μέτρα (δηλαδή έλεγχοι και τσουχτερά χαράτσια) για όποιον θα τολμούσε να ξεμυτίσει όχι από την πόλη του, αλλά από την αυλή του σπιτιού του! Για όποιον θα τολμούσε να καλέσει εκτός από τους δικούς του αλλά και τη θείτσα ή τη γιαγιά για να φάνε το σφαχτό!



Επίσης έγινε σε όλους γνωστό πως δεν έχουμε μπει στην εντατική ο μισός τουλάχιστον πληθυσμός , επειδή ήμασταν καλά και υπάκουα παιδιά και κλειστήκαμε στα σπίτια μας φρόνιμοι, αλλιώς θα ήμασταν Ιταλία. Αυτά όλα συμβαίνουν, δεν είναι παρελθόν και είμαστε 21 Απριλίου. Διαβάζουμε λοιπόν σήμερα πως από 4 Μαΐου, δηλαδή την εβδομάδα μετά το τριήμερο της πρωτομαγιάς, όπου σίγουρα θα μας πουν πως ισχύουν τα ίδια μέτρα με τα σημερινά (μην ξεμυτίσετε σε κάποια εξοχή γιατί είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα), 4 Μαΐου λοιπόν ξεκινάμε και ξεμυτίσαμε από το σπίτι ή ανοίγουν μαγαζιά κι επιχειρήσεις???

Υποθέτω πως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο γιατί τότε μιλάμε για δούλεμα κανονικό. Δούλεμα παρόμοιο με το μένουμε όλοι στο σπίτι γιατί είμαστε επικίνδυνοι για τον εαυτό μας και τους άλλους, ενώ οι χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν κάθισαν σπίτι ούτε στιγμή (εργάτες, υπάλληλοι στις αλυσίδες τροφίμων, περιπτεράδες, φαρμακεία, ντελιβερυ κλπ) είχαν πιθανά ανοσία στον ίο ή δεν μπορούσαν να τον διασπείρουν στον υπόλοιπο πληθυσμό, ή το πιο λογικό, τι να κάνουμε, τα γρανάζια πρέπει να κυλάνε και χαλάλι αν γίνει και καμιά στραβή.

Το να μην μπορώ να ξεμυτίσω π.χ. στις 3 Μαΐου από το σπίτι γιατί είναι επικίνδυνο και να μου πουν στις 4 μπορείς πήγαινε στη δουλειά, μοιάζει με ανέκδοτο. Εκτός αν τα μεσάνυχτα της προηγούμενης έχει βρεθεί εμβόλιο, αποτελεσματική θεραπεία, εγώ κατά κάποιο μαγικό τρόπο έχω αποκτήσει αντισώματα, ή θα πρέπει να φορέσω στολή αστροναύτη και να μπω στο μετρό. Οπότε υποθέτω πως δεν θα είναι έτσι. Σύμφωνα με τα ΛΕΓΟΜΕΝΑ πόσο ΕΠΙΚΙΝΔΎΝΟΣ είναι αυτός ο ιος, θα μείνουμε όλοι σπίτι. και θα βγαίνουμε σε μικρές ομάδες, για ένα κοντινό περίπατο στο τετράγωνο. Έτσι δεν είναι καλοί μου άνθρωποι?

Τι όχι? Εκτός κι αν γίνει μια πρόβα πάνω μας. Να βγουν έξω να δούμε θα αρρωστήσουν? και πόσοι? και πόσοι θα πεθάνουν?

Εκτός κι αν έρχεται καλοκαιράκι και ο τουρισμός είναι ένα βαρβάτο ποσοστό του ΑΕΠ οπότε ας πάει και το παλιάμπελο.

Εκτός κι αν τελικά μπόρα ήταν και περνάει μην το κάνουμε και θέμα.

Εκτός κι αν είναι καλό να κυκλοφορήσουμε ελεύθερα, σιγά σιγά, κι έτσι να είναι λογικό πως το Σεπτέμβριο θα υπάρξει νέο χειρότερο κύμα πανδημίας οπότε πάλι μέσα.

Αισθάνομαι λίγο μαλάκας. Εσείς? Ερώτηση λοιπόν. Αφού δεν έχει βγει το περίφημο εμβόλιο, αφού δεν έχουμε ανοσία αγέλης, αφού ο ιός είναι δυνατός και ακμαίος, γιατί θα βγούμε από τα σπίτια? Και αν τελικά μπορούμε να το χειριστούμε βγαίνοντας με τα κατάλληλα μέτρα, γιατί κλειστήκαμε μέσα σε αυτά?

Σας φαίνονται λογικές δηλώσεις του είδους, και το καλοκαιράκι θα χαρούμε τελικά σε χαμηλούς τόνους, και ξένοι θα μας έρθουν? Πως θα γίνει αυτό? Μέχρι και Μάϊο μπαίνουν καραντίνα 14 μέρες όποιοι έρχονται αλλά από Ιούνιο κάτι θα αλλάξει?

Ναι σίγουρα τα μέτρα θα είναι σταδιακά. Δηλαδή λίγες επιχειρήσεις θα ανοίξουν, θα κυκλοφορούμε σε απόσταση ο ένας από τον άλλον, θα φοράμε μάσκες, θα πίνουμε καφέ με 2 μέτρα απόσταση από το διπλανό, θα επιτρέπονται απαραίτητες μετακινήσεις κλπ. Αλλά αν αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να κινδυνέψουμε, γιατί καθόμαστε σπίτια μας τόσες μέρες? Ο ιος έγινε λιγότερο επικίνδυνος? Τα λίγα έστω κρούσματα δεν μπορούν να κολλήσουν και άλλους χιλιάδες?

Αισθάνομαι λίγο πειραματόζωο. Εσείς?

Δύο πράγματα συμβαίνουν. Η μας δούλευαν ή θα μας δουλέψουν στο άμεσο μέλλον. Η κάτσαμε σπίτι άδικα ή βγαίνουμε από το σπίτι στο στυλ vivere pericolosamente!!!

Και θα βγει ο γνωστός υπερασπιστής της δήθεν λογικής, ο υπάκουος καλός στρατιώτης και θα πει, μα τι μαλακίες λες? Τα πράγματα είναι απλά, αφού δεν έχουμε πολλά κρούσματα, και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, λογικό είναι να κάνουμε τα πρώτα βήματα για την έξοδο.
\
Θα του απαντήσω. Αγαπημένε σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε, δεν μας είπαν πως γύρω μας κυκλοφορεί μια οποιαδήποτε γρίπη. Μας είπαν τα παρακάτω.

Δεν μοιάζει με τίποτα γνωστό. Είναι ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ. Μεταδίδεται ακόμα και με τον αέρα που ανασαίνεις!!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ παρά να μείνουμε σπίτι. Δεν πρόκειται να φύγει αν δεν βρεθεί εμβόλιο ή δεν επιτευχθεί η ανοσία αγέλης. Δεν μπαίνει κανείς αν δεν κάτσει καραντίνα 14 μέρες τουλάχιστον Μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και 20 μέρες μετά από τότε που τον εισέπραξες. Μίλησαν για ποσοστά εκατομμύρίων θανάτων αν δεν κάτσουμε σπίτι. Μπήκαν λουκέτα σε χιλιάδες επιχειρήσεις, κράτη καταρρέουν, σύνορα έχουν κλείσει, αστυνομία και στρατός φρουρούν τους δρόμους στις μεγαλουπόλεις. Αυτά ΣΗΜΕΡΑ που μιλάμε. Σε μια βδομάδα θα έχει έρθει ο Γκάνταλφ και με το ραβδί του θα πει στον ιο “you shall not pass!!!!”??

Εγώ είμαι σύμφωνη πως πρέπει να βγούμε επί τέλους από το σπίτι, πως η ζωή είναι έξω και πρέπει να σταματήσει η τρομοκρατία. Όλο αυτό το καιρό εξέφρασα τις αμφιβολίες μου για πάρα πολλά πράγματα, μπήκα σε σκέψη για το τι στο καλό συμβαίνει. Εσύ όμως μόνο που δεν με πυροβόλησες με καμιά καραμπίνα μόλις με είδες στο δρόμο να περνάω χωρίς μάσκα. Εσύ είχες το δαχτυλάκι στο τηλέφωνο για να καταγγέλλεις τους ανυπάκουους. Εσύ ονόμασες τους συνανθρώπους σου εγωιστικά γουρούνια που θα σε καταστρέψουν. Εσύ ένιωσες αηδία μόλις κάποιος έλεγε πως θα πρέπει να καταργηθούν αυτά τα μέτρα.

Τώρα τι έγινε? Σου αλλάξανε λογισμικό και την είδες αλλιώς?

Συνήθης Ύποπτος