Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑΡΘΡΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ζωή ξαναρχίζει ξανά, πιο χαρούμενη τώρα, τραλαλαλα

Χθες βγήκα Β6, (καλά γαμάτο, τρελαίνομαι να ονομάζω πλέον τις κινήσεις της ζωής μου με αριθμούς, είναι απόλυτα ηδονικό) και ξαφνικά νόμιζα πως κάτι δεν είχα ακούσει από τα cyborg της ενημέρωσης… Σκέφθηκα να δεις που βγήκαμε από το lockdown (κοινώς δημοκρατική έκφραση του γνωστού γύψου) και δεν πήρα χαμπάρι. Κόσμος άνετος να πηγαίνει βόλτα, αυτοκίνητα αυξημένη κυκλοφορία, στο πάρκο λιάζονταν ανέμελοι, παρέες από 3-4 άτομα που περπάταγαν σαν να μην συμβαίνει τίποτα.



Γύρισα σπίτι και έψαξα αμέσως στον παγκόσμιο ιστό της αράχνης να δω μήπως είχε ξεφύγει καμιά μύγα ενημέρωσης.. τίποτα, Αύριο λέει, θα κάνει διάγγελμα (ψοφάω….) ο Κούλης και στη συνέχεια το επιτελείο των στρατηγών των συμμαχικών δυνάμεων, θα μας πει αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορούμε να σκάσουμε μύτη από τους υπονόμους.

Α.. σκέφτηκα , ήταν μια γενική πρόβα που κάναμε, ένα τσεκάρισμα να δούμε θα γυρίσουμε όλοι άρρωστοι ή είχε ρεπό χθες ο ιος? Στο μυαλό μου ήρθαν σκηνές από το μέλλον. Αυτός ο ιος όπως λένε θα κρατήσει καλά, και μόνο αν βρούμε το εμβόλιο θα πούμε πως ο κίνδυνος πέρασε. Μέχρι τότε όπως έχετε καταλάβει όλα θα πηγαίνουν νουμεράδα. Θα βγαίνουμε, θα γίνεται τσεκ, πόσοι αρρώστησαν, πόσοι αποδήμησαν στους ουρανούς? Αν είναι λίγοι, εντάξει προχωράμε, αν αυξάνονται πάλι τα κεφάλια μέσα.

Για να είμαστε όμως ακόμα πιο σίγουροι, εννοείται πως συγκεκριμένα μέτρα ήρθαν για να μείνουν.. γατάκια!! Π.χ απεργίες, διαμαρτυρίες πέραν των 10 ατόμων, Πολυτεχνεία επέτειοι, αγανακτισμένοι σε πλατείες, κινήματα για Μακεδονίες κλπ κλπ, όπως καταλαβαίνετε μόνο on line ή συζήτηση στο σπίτι, ή αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα με κρεμάλες και ελικόπτερα εικονικής πραγματικότητας.

Ποτέ δεν φανταζόμουν πόσο απλό είναι να καταργήσει κανείς οποιουδήποτε είδους ξεσηκωμό (τους καιρούς που θα πέσει πείνα και θα γίνεται της τρελής με ανθρώπους που θα έχουν βγει έξω από τα όρια υπομονής τους) με τρόπους νόμιμους, χαλαρά, σαν να είναι το πιο φυσικό πράγμα σε μια δημοκρατία να απαγορεύει το συναθροίζεστε, τις πορείες, τις κινηματικές εκδηλώσεις κλπ.

Τα συνδικάτα παρακαλώ στην επόμενη γενική απεργία να έχουν υπόψη πως οι απεργοί πρέπει να είναι σε ομάδες μικρότερες των 10 ατόμων και με απόσταση η μία ομάδα από την άλλη τουλάχιστον 10 μέτρων. Καλύτερα να υπάρχουν άτομα που θα αναλάβουν την υποχρέωση να καλύπτουν τη κάθε ομάδα γύρω γύρω με πλέξιγλας, επίσης θα πρέπει να εκπαιδευτούμε να φωνάζουμε πιο δυνατά γιατί θα υπάρχει η μάσκα που δεν θα αφήνει τη φωνή να είναι γάργαρη κι ελεύθερη.

Μετά θα είναι και άλλα ενοχλητικά, άντε να απολυμάνεις σημαίες και λάβαρα, άντε να πρέπει να έχεις σε τραπεζάκια στις πλατείες των συγκεντρώσεων μπουκαλάκια με αντισηπτικά.. άντε να περνάνε οι ομάδες του κυρ Σωτήρη και να τσεκάρουν αν υπάρχουν ύποπτα συμπτώματα… γι΄αυτό σου λέω κάτσε σπίτι και παίξε call of duty οι παλιότεροι , παίξε lol οι άνεργοι και εποχιακοί νεολαίοι και φαντάσου πως έχεις κάνει ήδη την επανάσταση σου.

Η αυριανή κοινωνία το είπαμε και το επαναλαμβάνουμε, δεν θα είναι άνθρωποι, θα είναι σκυλάκια του Παβλοφ, κι επειδή πολλές φορές σας έχω αναφέρει γι αυτό το πείραμα, για όσους δεν ξέρουν, να σας πω τι είναι

Πρόκειται για εξαρτημένα αντανακλαστικά στα ζωάκια αυτά, που προέρχονταν από συγκεκριμένα ερεθίσματα. Αυτό που σήμερα ονομάζουμε εξαρτημένη μάθηση. Τους έδινε φαγάκι, και την ίδια στιγμή ακούγανε ένα κουδουνάκι να χτυπάει. Μόλις χτύπαγε το κουδουνάκι τους έτρεχαν τα σάλια για το φαγάκι που βλέπανε. Όμως χτύπα χτύπα το καμπανάκι κάποια στιγμή τους έτρεχαν τα σάλια και χωρίς να υπάρχει φαΐ μόνο και μόνο επειδή άκουγαν το καμπανάκι.

Καταλάβατε πουλάκια μου? Είναι το ίδιο που θα παθαίνετε κι εσείς μόλις θα ακούτε τη λέξη κορονοιός. Θα αισθάνεστε άρρωστοι χωρίς να αρρωσταίνετε. Θα φοβάστε πως υπάρχει κίνδυνος ακόμα κι αν δεν υπάρχει. Θα ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!.

Άλλωστε αυτό δεν κάνετε συνέχεια σε όλα τα επίπεδα της ζωής σας? Με το ρόλο του Παβλόφ, να τον έχει αναλάβει το χαζοκούτι που έχετε ανάγει σε πηγή πληροφόρησης. Σας πλασάρουν ότι αηδία προϊόν, υπάρχει και νοιώθετε να σας τρέχουν τα σάλια να το αγοράσετε. Σας υποδεικνύουν καραγκιόζηδες για ινδάλματα και τα προσκυνάτε. Σας χτυπάνε το καμπανάκι του κινδύνου και φοβάστε. Σας λένε τώρα δεν κινδυνεύετε και χαζογελάτε. Το ίδιο δεν σας κάνουν και τα ιερατεία που πιστεύετε σαν εκπροσώπους του θεού? Και τα κομματόσκυλα που σας τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες? Και τα ξεπουλημένα τομάρια που σας συστήνονται σαν σωτήρες?

Η Παβλοβιανή κοινωνία είναι μια πραγματικότητα παγκόσμια, που στην εποχή μας έχει πάρει διαστάσεις τρομακτικές. Η μόνη διαφορά με εκείνα τα φουκαριάρικα σκυλάκια είναι πως λίγο τα σάλια τους έτρεχαν για ένα πιάτο φαΐ. Εσείς, εμείς όλοι μας, δεν έχουμε απλά σάλια να τρέχουν, είμαστε σκυμμένοι στα τέσσερα και γλύφουμε στο πάτωμα τα αποφάγια που μας πετάνε και νομίζουμε πως είμαστε και η κορωνίδα της δημιουργίας.

Βγείτε όλοι έξω τη Δευτέρα. Το καμπανάκι της ελεύθερης κυκλοφορίας χτύπησε. Τα αυτιά καλά τεντωμένα γιατί ενώ περπατάτε μπορεί να χτυπήσει το καμπανάκι το κόκκινο και όπου βρεθείτε όπου σταθείτε… ΣΤΟΠ. Ακίνητοι μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής την επόμενη κίνηση.

Όνειρο ζω μην με ξυπνάτε!!

φωτο : Η Θεωρία της Μάθησης του Pavlov – PsychologyNow.gr

Συνήθης Ύποπτος