Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ

Μπιλ Γκέιτς: Το νωρίτερο σε 9 μήνες το εμβόλιο για τον κοροναϊό

Περισσότερα από 100 εμβόλια για τον κοροναϊό βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά μόνο 8 έως 10 έχουν τραβήξει την προσοχή του Μπιλ Γκέιτς.

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft διοχετεύει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη ενός εμβολίου μέσω του φιλανθρωπικού του οργανισμού, Bill & Melinda Gates Foundation.



 

Ο οργανισμός έχει μέχρι στιγμής δωρίσει 250 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού και σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Γκέιτς σκοπεύει να αφιερώσει όλους του τους πόρους στην πανδημία.

Σε 9 έως 18 μήνες
Ο Gates δημοσίευσε σε ένα blog την Πέμπτη ένα κείμενο στο οποίο περιγράφει τη διαδικασία ανάπτυξης και διανομής του εμβολίου. Συγκεκριμένα, έγραψε ότι ένα εμβόλιο είναι πιθανό να χρειαστεί περίπου 18 μήνες για να αναπτυχθεί, αν και πρόσθεσε ότι «θα μπορούσε να χρειαστεί από 9 μήνες το λιγότερο έως και δύο χρόνια».

«Έως τις 9 Απριλίου, υπήρχαν 115 διαφορετικά υποψήφια εμβόλια για τον Covid-19 στο στάδιο της ανάπτυξης», έγραψε ο Gates. «Θεωρώ ότι εξ αυτών 8 έως 10 μοιάζουν ιδιαίτερα υποσχόμενα».

O Gates είπε ότι τα υποσχόμενα εμβόλια «ακολουθούν ποικίλες προσεγγίσεις για την προστασία του οργανισμού από τον κοροναϊό», και συνέχισε εξηγώντας πώς υπάρχουν δύο βασικά είδη εμβολίων: τα αδρανοποιημένα και τα ζωντανά.

Τα αδρανοποιημένα εμβόλια περιέχουν μια νεκρή έκδοση του παθογόνου, ενώ τα ζωντανά περιέχουν μια μικρότερη αλλά ζωντανή δόση αυτού. Ο Gates περιέγραψε αυτές τις μεθόδους ως παραδοσιακές και αξιόπιστες, αλλά πρόσθεσε ότι είναι εντάσεως πόρων και αργούν να αναπτυχθούν.

in.gr