Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τις 158 ψήφους της ΝΔ πέρασε το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων του, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και την εναρμόνιση της με το κοινοτικό δίκαιο.

Ναι επί της αρχής ψήφισαν και οι 158 βουλευτές της ΝΔ ενώ 56 βουλευτές της Αντιπολίτευσης καταψήφισαν.



 

Είχαν προηγηθεί ονομαστικές ψηφοφορίες που είχαν ζητήσει ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποχωρήσει από τη διαδικασία.

Το ΚΙΝΑΛ είχε καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί σειρά άρθρων του νομοσχεδίου ενώ το ΚΚΕ ζήτησε να διεξαχθεί και επί της αρχής του.

Σημειώνεται ότι με επιστολική ψήφο ψήφισαν συνολικά 141 βουλευτές.

Διχάζει η επιστολική ψήφος
Σχετικά με το θέμα της επιστολικής ψήφου, υπήρξε αντίδραση εκ μέρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Μετά την τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για «έμμεση ομολογία» ότι η επιστολική ψήφος δεν θα επαναληφθεί και υπογράμμισε ότι «η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα, η κοινοβουλευτική λειτουργία δεν μπαίνει σε καραντίνα…»

«Ως τέτοια εκλαμβάνω την τοποθέτηση σας και όχι ως αιχμή, άλλωστε η αιχμή για μένα ήταν απέναντι στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία» είπε. Πρόσθεσε ότι «όμως στο βαθμό που σήμερα θα γίνει αυτή η διαδικασία εμείς δεν μπορούμε να τη νομιμοποιήσουμε».

«Γι’ αυτό το μήνυμα που δίνουμε είναι ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί, να είναι πρώτη και η τελευταία φορά, γιατί αν επαναληφθεί, πάλι δεν θα τα τη νομιμοποιήσει η αξιωματική αντιπολίτευση», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Πάντως αν ήθελα να πω κάτι δεν θα το έλεγα εμμέσως, θα το έλεγα ευθέως, οπότε λάθος με ερμηνεύσατε» απάντησε ο κ. Τασούλας, με τον κ. Τσίπρα να ρωτά αν θέλουν να αντιδικήσουν.

«Δεν θέλω να αντιδικήσω κ. Πρόεδρε, αλλά δεν θέλω και να με ερμηνεύουν. Δεν θέλω να με ερμηνεύουν», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Ακούστε κ. Πρόεδρε, 4,5 χρόνια πρωθυπουργός έχω κάνει, γνωρίζω και τις έκτακτες και τις δύσκολες συνθήκες, γνωρίζω και τα όρια της δημοκρατίας και της κοινοβουλευτικής λειτουργίας», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πρέπει να νομίζετε ότι έχετε το πεπόνι και το μαχαίρι και τα κόβετε όλα. Εδώ υπάρχει και αντίλογος και δημοκρατική λειτουργία, δεν πρέπει να αγνοείτε τη θέση και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τρόποι υπάρχουν, είμαστε στη διάθεση σας να κάτσουμε να βρούμε από κοινού τους τρόπους», ανέφερε.

«Την Πέμπτη ελπίζω να βρούμε κάποιους τρόπους καλύτερους», είπε ο κ. Τασούλας.

in.gr