Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«Καραντίνα» στο φυσικό αέριο της Πελοποννήσου

Σε «καραντίνα» διαρκείας, οδεύει η έλευση της παροχής φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο. Μετά την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ( ΡΑΕ ) να προκρίνει κατά την έγκριση του νέου πενταετούς προγράμματος 2020-2024 της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) την απένταξη όλων των πόλεων της Πελοποννήσου ( Α’φάση Κόρινθος, Άργος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Μεγαλόπολη και Β’φάση Καλαμάτα-Σπάρτη).



 

Η εξέλιξη αυτή είναι απολύτως αρνητική για την Κορινθία και φυσικά για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου απομακρύνοντας την, από την ένταξη στον απολύτως αναπτυξιακό πόρο του φυσικού αερίου. Ποιες ενέργειες έγιναν αλήθεια από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου για την οικονομία της Περιφέρειας μας;

Κύριε Περιφερειάρχα καλές οι συσκέψεις, οι φωτογραφήσεις και τα μεγάλα λόγια, αλλά με αυτά δεν κερδίζονται στοιχήματα όπως αυτό. Θέλει συστηματική δουλειά , γνώση και στοχευμένες ενέργειες. Το να πηγαίνετε πέρα δώθε σε υπουργούς, ακόμα και στον Πρωθυπουργό και να μην έχετε εξασφαλίσει σχεδόν τίποτα ή τουλάχιστον τα απολύτως σοβαρά και αναγκαία τότε κάτι σημαίνει . Ή ότι κάνετε ,το κάνετε χωρίς καμμιά προετοιμασία ή ότι το κάνετε απλά για επικοινωνιακούς λόγους ή ότι τελικά η απόλυτη ταύτιση σας με το κυβερνητικό επιτελείο , σας έχει δημιουργήσει μεγάλα αδιέξοδα .

Άλλωστε κ.Νίκα εσείς ως έμπειρος Αυτοδιοικητικός έπρεπε να γνωρίζατε καλύτερα από τον καθένα ότι ο δεδομένος δεν εκτιμήθηκε ποτέ !!! Και οι δηλώσεις –υποσχέσεις- δεσμεύσεις του Υφυπουργού κ. Κώστα Βλάση ότι το φυσικό αέριο θα έρθει στην Αρκαδία τι κρύβουν; Γιατί όχι και στους άλλους νομούς; Αλήθεια οι τοπικοί Bουλευτές της Κορινθίας και ο Yφυπουργός, δεν θίγονται από τις δηλώσεις του συναδέλφου τους από την Αρκαδία;

Υ.Γ. Και όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με δηλώσεις τους σε τοπικά site ,συνεχίζει κάποιους να τους κυνηγά το «φάντασμα» Τατούλη, το οποίο απ’ ότι φαίνεται δεν πρόκειται να ξεπεράσουν ποτέ.

 

Για την Παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου»

Ο  Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Κορινθίας

                                                            Γιώργος Πετρίτσης