Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα πόθεν έσχες των τεσσάρων βουλευτών της Κορινθίας

Δεδομένων των προβλέψεων του νόμου για μια ακόμη φορά η Βουλή των Ελλήνων έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των υπόχρεων πολιτικών προσώπων, που αφορούν το έτος 2019 (χρήση οικονομικού έτους 2018). 

Όπως επισημαίνεται και στη σχετική ανακοίνωση του Κοινοβουλίου, «το πλήθος των δηλώσεων που δημοσιεύτηκαν είναι συνολικά 1.072 και ο έλεγχός τους είναι σε εξέλιξη», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται πως βάσει των όσων ισχύουν (Νόμος 4389 / 27 Μαΐου 2016 / ΦΕΚ 94Α, άρθρο 173 παρ. 3) «οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης δημοσιεύονται στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής με μέριμνα του Προέδρου της Επιτροπής Αθανάσιου Μπούρα. Η δημοσιοποίηση λαμβάνει χώρα μετά τον έλεγχο, και σε κάθε περίπτωση το αργότερο εντός τριών μηνών από την πάροδο της προθεσμίας» κατάθεσης των δηλώσεων.

Επισημαίνεται παράλληλα ότι «οι δηλώσεις αυτές θα παραμείνουν αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία των υπόχρεων, πλέον τριών ετών από τη λήξη αυτής», ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως «η δημοσίευση των δημοσιοποιούμενων στοιχείων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων».

Δείτε εδώ το Πόθεν έσχες της Μαριλένας Σούκουλη

Δείτε εδώ το Πόθεν έσχες του Χρίστου Δήμα

Δείτε εδώ το Πόθεν έσχες του Νίκου Ταγαρά

Δείτε εδώ το Πόθεν Έσχες του Γιώργου Ψυχογιού