Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΥΓΕΙΑ

Οδηγός ασφαλείας για τις παραλίες. Τι πρέπει να προσέχουμε;

Χρήσιμες οδηγίες για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στην παραλίες εν μέσω κοροναϊού έδωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ειδικότερα σε ερώτηση για τις οργανωμένες παραλίες και ενόψει καύσωνα το Σαββατοκύριακο, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος τόνισε ότι πρέπει να οριστούν οι κανόνες για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών, εξηγώντας ότι το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στην επιστημονική επιτροπή αυτές τις ημέρες. 

Οδηγός… ασφαλείας για τις παραλίες

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής εξήγησε ότι πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες καθώς το μεγάλο πρόβλημα είναι ο συνωστισμός λόγω των σταγονιδίων και σε μικρότερο βαθμό οι χειραψίες και οι επιφάνειες.

Δεν αποτελεί πρόβλημα, η άμμος, το νερό και ο αέρας.

Επίσης θα πρέπει να υπάρχει καθαριότητα στις ντουζιέρες.

«Καλό είναι άγνωστοι άνθρωποι μεταξύ τους να μην έρχονται σε στενή επαφή», πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος και τόνισε ότι το θέμα είναι κυρίως έξω στην παραλία καθώς μέσα στη θάλασσα οι άνθρωποι κρατούν πάντα μια απόσταση.
Κοροναϊός και ηλικιωμένοι στις παραλίες

Ερωτηθείς εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν ζώνες ωρών κατά τις οποίες θα πηγαίνουν στις παραλίες οι ηλικιωμένοι, τόνισε ότι τα σενάρια είναι διάφορα για την αποφυγή του συγχρωτισμού, αλλά το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι να μην υπάρχει πολύς κόσμος στην παραλία.

«Στην πισίνα είναι πιο εύκολο», εξήγησε ο καθηγητής, καθώς ήδη ισχύουν κανόνες για τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν συγχρόνως και μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί η μείωση του αριθμού τους.