Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Αρναούτογλου: Έρχεται τριήμερο καύσωνα

Για πρόωρο καλοκαίρι κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου καθώς οι θερμοκρασίες που περιμένουμε το τριήμερο 15-17 Μαΐου θα είναι… αφύσικα υψηλές για την εποχή.

Ο κ. Αρναούτογλου μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ανέφερε ότι το καλοκαίρι βρίσκεται πλέον εδώ και ήδη από σήμερα η θερμοκρασία αρχίζει και πάλι να ανεβαίνει, για να κορυφωθεί η άνοδος αυτή σε πολύ πιο υψηλά απ’ τα κανονικά -για την εποχή- επίπεδα, το Σαββατοκύριακο. 

Για την Πέμπτη έχουμε 32 βαθμούς στις ηπειρωτικές περιοχές ενώ η θερμοκρασία της θάλασσας θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς

Πού θα χτυπήσει 40άρια ή και ακόμα πιο ψηλά ρεκόρ ο υδράργυρος.

Ο κ. Αρναούτογλοιυ ανέφερε ότι στα κεντρικά και στα νότια της χώρας ενδεχομένως να δούμε 39 βαθμούς ενώ και τοπικά μπορεί και 40. Ωστόσο σημείωσε ότι αυτό που μας σώζει είναι η αντίδραση των δροσερών θαλασσών με τη ζέστη η οποία δεν επιτρέπει στον υδράργυρο να εκτοξευθεί ακόμα περισσότερο. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη αντίδραση το καλοκαίρι θα βλέπαμε θερμοκρασίες 48 και 49 βαθμών Κελσίου

Τέλος συνέστησε στις ευπαθείς ομάδες να δουν ρεαλιστικά την κατάσταση με τη ζέστη και τον κορονοϊό και να μείνουν σπίτι με το κλιματιστικό. Επισημαίνοντας όμως ότι χρειάζεται προσοχή στη χρήση τους σε πολυσύχναστους χώρους.