Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χρ. Δήμας στο 12ο Συνέδριο πληροφορικής που λόγω Covid_19 διεξάγεται διαδικτυακά

Χαιρετισμό στο 12ο Συνέδριο πληροφορικής απεύθυνε
ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας.
Να προσθέσουμε ότι φέτος το Συνέδριο για πρώτη φορά,
λόγω των ειδικών συνθηκών του #Covid_19, διεξάγεται διαδικτυακά.



 

Ο κ. Χρίστος Δήμας γράφει στα Social Media
για την συμμετοχή του στο συνέδριο:

Είναι πολύ σημαντικό οι μαθητές να βρίσκουν το «χώρο» προκειμένου να ξεδιπλώσουν τις ιδέες και τις δεξιότητές τους, πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για μαθητές του Δημοτικού που αρχίζουν τα πρώτα βήματα προσαρμογής της Τεχνολογίας στην καθημερινότητά τους.

Θερμά συγχαρητήρια στο ΝΟΗΣΙΣ – NOESIS Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας που παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές να αναδείξουν λύσεις και προτάσεις που οι ίδιοι εκπόνησαν, σε πλούσια θεματολογία εργασιών που αφορά από την ανάπτυξη λογισμικού γενικής χρήσης, λογισμικού για έξυπνες συσκευές και mobile εφαρμογών, διατάξεις ρομποτικής, μέχρι τη δημιουργία ψηφιακών εντύπων και παιχνιδιών.

Φέτος, πραγματοποιείται το 12ο συνέδριο Πληροφορικής, το οποίο για πρώτη φορά, λόγω των ειδικών συνθηκών του #Covid_19, διεξάγεται διαδικτυακά.
Θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 800 μαθητές και 200 εκπαιδευτικοί από 70 και πλέον σχολεία, τα οποία υπέβαλλαν και παρουσίασαν 100 ερευνητικές εργασίες σχετικά με την ανάπτυξη νέων καινοτόμων τεχνολογιών.

Με μεγάλη μου χαρά απηύθυνα σήμερα χαιρετισμό στους συμμετέχοντες στο συνέδριο,
μαζί με την Υπουργό Παιδείας Niki Kerameus,
τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρος Καράογλου και
τον Γ.Γ της Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας Athanasios Kyriazis.