Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Λουτράκι: Ασφυκτικός ο θάνατος για τους τέσσερις άνδρες μέσα στη σπηλιά

Οι λεπτομέρειες του θανάτου των τεσσάρων ανδρών θα δοθούν ύστερα από την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως αναφορικά με τον τραγικό θάνατο τεσσάρων ανδρών σε σπηλιά με γερμανικά καταφύγια στο Λουτράκι. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τα άψυχα σώματά τους μιλώντας στον ΣΚΑΙ έκανε λόγο για «ασφυκτικό θάνατο». Ωστόσο οι λεπτομέρειες για τον θάνατό τους θα δοθούν από τις εργαστηριακές εξετάσεις. 

Στο μεταξύ συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Λουτρακίου, αλλά και όλη η Ελλάδα με την τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε σπήλαιο στην περιοχή Καρμπουνάρι, όπου εντοπίστηκαν νεκροί τέσσερις άνδρες. Οι άνδρες ήταν ηλικίας 35, 36, 49 και 72 ετών. Οι τρεις από αυτούς ήταν κατοικούσαν στο Λουτράκι ενώ ο τέταρτος ήταν κάτοικος Ισθμίας. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη ξενώνα ηλικιωμένων στο Λουτράκι, κάτοικο της περιοχής, ηλικίας 49 ετών, έναν συνταξιούχο 72 ετών, κάτοικο Λουτρακίου επίσης, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση κοντά στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη, έναν 35χρονο ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων, επίσης στο Λουτράκι και έναν 36χρονο υπάλληλο συνεργείου αυτοκινήτων, κάτοικο Ισθμίας.

Το Ηλέκτρα Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός (Ηλέκτρα TV) δημοσίευσε βίντεο από τις χθεσινές προσπάθειες των ανδρών της ΕΜΑΚ να ανασύρουν τα πτώματα των τεσσάρων ανδρών. Η όλη επιχείρηση έγινε με μεγάλη προσοχή, υπό τον φόβο μιας πιθανής έκρηξης στο σημείο. Ο ένας εκ των τεσσάρων ανδρών στην προσπάθειά του να ζητήσει βοήθεια έχασε τις αισθήσεις του από τις αναθυμιάσεις, κοντά στην είσοδο της σπηλιάς.

Οι υπόλοιποι βρίσκονταν μέσα στο χώρο της σπηλιάς αναίσθητοι. Στο σημείο εντοπίστηκαν σκαπτικά εργαλεία, τσουγκράνα, τρυπάνι και μία γεννήτρια η οποία πιθανότατα ήταν η αιτία της τραγωδίας. Μέσα στη σπηλιά οι τέσσερις άνδρες έσκαβαν μία μικρή στοά για να εντοπίσουν, σύμφωνα με μαρτυρίες, κρυμμένο θησαυρό. Τα άψυχα σώματά τους εντοπίστηκαν ύστερα από τηλεφώνημα που έκανε στις αρχές η σύζυγος ενός εκ των τεσσάρων.